[]

Gelen iş teklifini birlikte değerlendirelim mi?

Merhaba, dostlar;

Halihazırda 3 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Pozisyonum Üretim müdür yardımcısı, hem erp projesine hemde üretimin geneli ile ilgilenmeye çalışıyorum. Şirket içerisindeki atmosfer çok kötü şartlar zayıf. Artık çok sıkıldım ve iş değiştirmek istiyorum.
Bir iş teklifi oldu ünlü bir cafe zincirinin (big mamas, cookshop, roberts coffe gibi) mağazada sattığı ürünleri üreten fabrikanın (ne kadar fabrika denecekse) fabrika müdürlüğü için. İlk etapta bana ilgi çekici gelmişti.
Garip durumlar var, müsadenizle tek tek sıralayayım.
1. Pozisyon ilanı Üretim planlama Sorumlusu başlığı ile yayındaydı.
Görüşmede yüksek yetki ve sorumluluk alan bir pozisyon olduğu ve aslında özetle Fabrika müdür pozisyonu gibi düşünülebileceği söylendi.
2.Aslında grup güzel İstanbulda 3-4 farklı fabrikası olan il dışında da fabrikaları olan üretici bir firma ancak bu pozisyon için bahsi geçen fabrika el imalatı ürünler üreten bir tesis grubun diğer fabrikalar gibi otomasyon bant cart curt olan bir lokasyon değil. Ben lokasyonu görmeye gittiğimde hayal kırıklığı yaşadım açıkcası kocaman bir pastahane düşünün ve satış olmadığını düşünün böyle bir yer. Ürünler üretilip farklı lokasyondaki mağazalara sevk ediliyor. 60-70 kişilik bir ekip çalışıyor yaklaşık 50 kadarı mavi yakalı.
Özetle bu insanların yönetimi, tedarik ve sevkiyat takibi.

Pasta hakkında ne biliyorsun derseniz yemeyi biliyorum.
Ne yapmalı? Aceleci davranmayıp bu teklifi red edip farklı tekliflere mi odaklanmalı yoksa bir umut bu pozisyona başlayıp 2-3 sene içerisinde grubun farklı lokasyondaki daha büyük üretim tesislerine geçmek için şansımı denemeli miyim?

 
eger su anda kazandiginizdan daha iyi kosullar (maddi anlamda) sunuyorlarsa, denemekte yarar olabilir.


  • for the record  (28.01.19 16:19:52) 
İşinizden bu kadar memnun değilseniz, yeni bir heyecan için güzel bir fırsat gibi duruyor. maddi olarak da tatmin ediyorsa denemeye değer bence.


  • garaser  (28.01.19 16:20:03) 
Abiler Demir işinden çikolata yapmaya pasta makaron yapmaya geçicem buna ne diyorsunuz.


  • graywolf  (28.01.19 16:27:51) 
Para önemli diyoruz. Mayıştan haber ver.


  • shangrilla  (28.01.19 17:05:49) 
Uretim süreçleri aynı planlama vs. Sadece pastada yeni şeyler öğrenirsin dikkat etmen gerkeecek


  • seyyar satıcı  (28.01.19 17:11:54) 
Pozisyonu ve sorumluluklarını iyice öğrenin. Üretim planlama ise bunun fabrika müdürlüğü ile ilgisi yok. Sonuçta başınızda bir müdür olacak. Fabrika müdürü odur. Kime raporlama yapacaksınız? Size direkt bağlı kimse olacak mı? Eğer direkt bağlı kimse de yoksa yeme de yanında yat. Ustaların keyfini yapın ki iş çıkarsınlar, yapmazlarsa fabrika müdürüsünüz ya fırçayı siz yiyin :)

Bunu 10 senelik fabrika tecrübesiyle söylüyorum. Eğer müdür pozisyonuysa adını ona göre koyup parasını versinler siz de o sorumluluğu alın. Yoksa biraz fazla maaşla her işi yaptıracakları bir insana dönüşürsünüz, yorulursunuz. Tam olarak önerdikleri parayı da söylerseniz daha iyi değerlendirme yapabiliriz. Korkmayın, pazarlık yapın. Zaten önceki işinizden daha iyi değilse çok pişman olursunuz, iyiyse bu saydığım bilgileri verirler size. Sektör değiştirmekten de korkmayın.
  • qui gon  (28.01.19 17:14:58) 
pasta ne la? demir çelik sektöründeysen sağlam biri olman gerek. pasta işine girmen gelecekte özgeçmişin için biraz sıkıntılı bi durum olabilir. ayrıca 1 iş teklifini değerlendirme birçok yere başvur aralarından seç.


  • tabii lan manyak mısın  (28.01.19 17:17:18) 
hepten amatör değillerse emin ol senden önce onlar düşünmüşlerdir "demirciden pastacı olur mu" diye.
belki işin özü aynıdır, ne ürettiğin değil nasıl ürettiğin önemlidir ve daha önceki işine göre sürecin daha basit olduğu bir durum mevcuttur. ya da olumsuz bakalım, çok da vasıf gerektirmeyen bir iştir.

yani eğer onlar bu işi yapabileceğini düşünüyorlarsa büyük ihtimalle yapabileceksindir. herhangi bir pozisyon olsa ciddiye almıyorlar derdim ama ünvanı fabrika müdürü olan biri için bu konuda yaşayacağın muhtemel sıkıntılar eminim akıllarına gelmiştir.

bu çekincelerini sorabilirsin ayrıca, "bu sektör için yeterli temel bilgiye sahip miyim emin olamıyorum, işe başladıktan sonra başarısız olup sizi yüz üstü bırakmak istemem" de. verecekleri cevaba göre kafanda bir şeyler oluşur.
  • Bruce  (28.01.19 18:16:54 ~ 18:17:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.