[]

Bebek koltuğu ve bebek arabası

Gibi ürünler ikinci el alınmalı mı ? Ne önerirsiniz ?

Bunlar aşırı kullanılıp yıpranan şeyler mi ?


 
Bence alınmamalı ki bir ton para döküp sıfır aldım ben de her şeyi. Yıpranmış olmasından ziyade hijyen açısından ele alıyorum ben.


  • shangrilla  (27.01.19 21:34:15) 
bebek arabası alınabilir çünkü gerçekten bazı bebekler arabayı sevmiyorlar, haliyle bebek içinde durmayınca başka araba alınıyor ya da aileler ilk başta hevesle travel sistem alıp bir yıl dolmadan bastona geçebiliyorlar.

birçok araba 3-4 çocuk büyütecek kadar sağlam olabiliyor. tekeri kırılan/patlayan, tutma yeri soyulan, parçası kırılan arabalar genelde belli. onlardan almazsanız ikinci el güvenli.

ama oto koltuğu meselesi daha farklı. hafif bir kaza/ sarsıntı geçirirse, o oto koltuğundan hayır beklemeyin diyorlar. alacağın oto koltuğunun da yere düşüp düşmediğini, kaza geçirmediğini tam olarak bilemezsin. o nedenle oto koltuğu sıfır alınsa daha iyi olur.

hijyen için de sirkeli suyla silip çıkan parçaları makinede yıkayabilirsiniz.

bebek arabaları aşırı pahalı. ikinci el candır.
  • kullanıcı adı  (27.01.19 21:57:44) 
iyi bir oto koltuğuna kolay kolay bir şey olacağını sanmam. almadan önce iyice bak mekanizmasına, eğer bir sıkıntı yoksa al gitsin.

bebek arabası ise ohooo yapıştır.

şu an kızım, yeğenimin baston pusetini kullanıyor. bir çocuk daha büyütür.
oto koltuğunu da bir arkadaşımdan satın alacaktım ancak bir mağazada teşhir ürünü yarı yarıya olunca onu aldım.

hijyen için de iyice yıka, sonra da yeni bir kılıf al üstüne.
  • teritori  (27.01.19 22:07:59) 
Bazı markaların bebek arabalarındaki koltukları arabanıza da monte edebildiğiniz modelleri vardı. Bir araştırın isterseniz, ikisi aradan çıkmış olur.


  • Rh Negatif  (27.01.19 23:55:42) 
oto koltugu kaza gormediyse alinir.

bebek arabasi/travel set haydi haydi alinir.

guzelce siler kurutursunuz. hepsinin ayrica kilifi da oluyor isterseniz onu da alirsiniz. ama kisin battaniyeye yazin musline sarili cocuk zaten araba/ana kucagina temas bile etmiyor.

ben hastane cikisi dahil bir arkadasimin bebeginin esyalarini aldim. yikadim kuruttum utuledim kullandim. benden sonra arkadasim bir kismini geri aldi ikinci bebegine de kullandi.
  • balik kraker  (28.01.19 00:19:29) 
gecen hafta araba bakmaya ciktik en dandik markanin bile travel seti 2000-3000 liradan basliyor. yukari dogru ucu bucagi yok zaten.

sahibinden'e bi bakiyim dedim. inglesina diye bmw muamelesi yaptiklari arabalar 1000-1500 lira. diger 3000lik arabalari 500-600e satan var. ki bu soylediklerim tertemiz arabalar, aralarinda 2-3 ay once alip satan da var kullanmadigi icin.

velhasili hic aklimizda yokken su an ikinci ele yoneldik. alan tum arkadaslarim da bosa o kadar para dokmusuz diyorlar. toplasan 20-30 kere ya binmistir ya binmemistir.

ama oto koltugu konusunda biraz hassasim. su cybex midir nedir onda gozum var :)
  • brkylmz  (28.01.19 01:03:24 ~ 01:03:47) 
hepsi ikinci el alınır.
durumları kullanıma göre değişir, kimi puset ve koltuklar hiç yıpranmamış oluyor, yeniden farkları yok.
sakın bunların hijyeni için endişelenen pimpirikli insanlardan olmayın. Bunlar silinir, kılıfları yıkanır cillop gibi olurlar.
ben iki çocuk için eşyaların çoğunu eş-dosttan, kimini ikinci el, kimini de yeni aldım. Yeni aldıklarımı da işleri bittiğinde arkadaşlarıma verdim. Hepsini rahat rahat sıfır alabilecek param da vardı, ama böylesi daha güzel ve daha doğru geldi.
  • ebabil curnatasi  (28.01.19 07:42:51 ~ 07:45:02) 
bence ikisi de alınabilir. kılıfı çıkarılıp yıkanabilen bir model aldığınız sürece hijyen sorunu olmaz.

ben kendi çocuğumda kuzenlerin verdiği oto koltuğunu kullandım, üç çocuk geçti koltuğun üstünden, daha sapasağlam duruyor.

bebek ürünlerinin neredeyse tamamı (hijyen sorunu olmayanları) ikinci el alınıp sorunsuz kullanılır. zaten çocuk da anlamıyor, sıkıntı olmaz.
  • babilbaligi  (28.01.19 09:28:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.