[]

telefonum ve asla boşalmayan hafızası

32 gb sd kart aldım ama yine de telefon hafızası dolu gösteriyor. silecek hiçbir şey yok telefon hafızasında. nasıl yapsam da açsam yer ya? ekran görüntüsü de ekleyeceğim.
telefonumda app sayısı da sınırlı instagram twitter face dolap facetune vs var. en büyük şey pubg
uygulamaları da sd karta taşıyamıyoruz sanırım. ne yapabilirim yardım ediverin yahu
(git: i.hizliresim.com )
(git: i.hizliresim.com )

 
Muhtemelen bir dolu saçma sapan thumbnail falan kopyalıyor. Telefon marka model Android sürümü bunları yazarsan yardımcı olmaya çalışırım. Hızlıresim yurtdışında çalışmadığı için açamıyorum ayrıca.


  • bos gezenin bos ustasi  (27.01.19 19:43:10) 
samsung a7 2016 kullanıyorum. 7.0 android sürümü de
başka nereden yükleyebilirim görebileceğiniz bilmiyorum.

  • takilagimacanim  (27.01.19 19:47:16) 
Şu şekilde arttırabilir:
-Facebook, Twitter, Instagram, Chrome, YouTube gibi uygulamaların önbelleğini ve verilerini silmek. (Bunu yapmak bazı uygulamalarda çıkış yapmana sebep oluyor. Uygulama kullanıcı adını/şifresini bilmiyorsan sakıncalı olabilir.)
-Her türlü video/resim/dosya gibi medya türevlerini hafıza kartına taşıyabilirsin.

Ben düşük hafızalı telefonlarda böyle yapıyordum.
  • m e b  (27.01.19 19:47:37) 
dediklerinizi düzenli olarak yapıyorum ama yine de her seferinde galeriye girdiğimde hafıza dolu uyarısı veriyor çok sıkıldım.


  • takilagimacanim  (27.01.19 19:48:44) 
Bir de ek olarak, kullanmadığın ya da zaten Google ile gelen uygulamaların güncellemesini kaldırıp uygulamaları devre dışı bırakabilirsin. Tabii yine de önbelleğini ve verilerini silmek de gerekiyor. Mesela Chrome kullanıyorsan, Samsun'un kendi tarayıcısının orada olması saçma olabiliyor.


  • m e b  (27.01.19 19:50:28) 
Eksiup çalışıyor şimdilik.

Şimdi basit çözüm için;
play.google.com

Bu Google'ın kendi dosya temizleme uygulaması. Bir sürü temp dosyasını thumbnaili falan siler periyodik olarak sormadan da silmez.

Bu işe yaramazsa nougat veya lolipoptu sanırım bunlardan birinde bir dosyaya gidiyordun 2-3 gb thumbnail kopyalıyordu bug bu. Bunu yapmasın diye aynı adda boş dosya yaratıyorsun üstüne kopyalama yapamadığı için çözülüyordu. Ancak hatırlamam lazım biraz kurcalarsam bulurum düzelmezse mesaj at bana bakarım.
  • bos gezenin bos ustasi  (27.01.19 19:51:18) 
tamam uygulamayı deneyeceğim şimdi umarım yer açar.

meb, tarayıcıyı kullanıyorum direkt evet chrome u da silmiştim. her şeyi silicem şimdi.
  • takilagimacanim  (27.01.19 19:53:32) 
Ccleaner'ı bilmeyen mi var yoksa?


  • shangrilla  (27.01.19 21:42:53) 
bir app saçmalayıp fazla hafıza yiyor olabilir, zamanında galaxy s4 ile contacts'ta olmuştu bu, telefonun kendi uygulamasıydı bi de. format atıp çözmüştüm.

siz de en çok neyin yer kapladığına bakmanız lazım, telefon ayarlarından gösterir, sonra ona göre temizlik yapmanız daha kolay olur.

Uygulamaları uzun süre kullanınca epey büyüyorlar, onları kaldırıp baştan kurmak da işe yarayabilir. Tek başına facebook'un 800mb olduğunu hatırlıyorum bi ara, kaldırım baştan kurunca 40'lara inmişti. Alternatif olarak facebook özelinde lite sürümünü deneyebilir veya browser üzerinden kullanabilirsiniz çok aktif değilseniz.
  • taurina  (27.01.19 23:33:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.