[]

STATA, regresyon analizi

merhaba
ihracat ve reel efektif döviz kuru arasındaki ilişkiyi incelemem gerekiyor.


P>|t| değeri 0.0000, estat vif değeri 1 çıkıyor. böyle olduğunda bir hata varmış gibi geliyor bana.

sizce nasıl görünüyor. hatalı olmadığına emin olursam diğer adımlara devam edeceğim

eksiup.com

 
P-value'nun sifir cikmasi bagimsiz degiskeninizin aciklayiciliginin kuvvetli oldugunu gosteriyor, orada bir sorun yok. %1 significance level'da anlamli oldugunu soyleyebilirsiniz bagimsiz degiskeninizin. Eger o deger 0.04 gibi bir sey ciksaydi %5 diyecektiniz, gibi.

VIF'i bagimsiz degiskenler arasinda multicollinearity olup olmadigini test etmek icin kullaniyoruz. Fakat sizin su anda sadece bir tane bagimsiz degiskeniniz oldugu icin boyle bir problemden suphelenmenize gerek yok. Baska bagimsiz degiskenler de ekleyecekseniz o zaman VIF sonuclarina bakabilirsiniz.

Bir de gozlem sayiniz cok az, daha fazla observation ile daha anlamli sonuclar elde edebilirsiniz.
  • voyager 1  (27.01.19 18:42:38) 
Voyager’a ek olarak, katsayılarınız fazlasıyla büyük. Değişkenleri logaritmik olarak ele almanız hem skalayı küçültür hem de serilerinizi lineerleştirir.


  • E.  (27.01.19 18:44:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.