[]

Araç yıkama şirketlerine ve araç yıkamacılarına dikkat.

Küçük bir ilçe de yaşıyorum. Bir kaç özel araç yıkama şirketi olsa da daha işini güzel yapan yıkamacı aradım ve buldum. Özel şirketleri seçmeme sebebim adam kahve işletirken bir anda autoclub yıkama şirketi açmış yani işin piri değil. Neyse güvenebileceğim adama aracımı bıraktım. Detaylı iç,dış vs. Aracım motoruna su tutulacak bir araç değil ancak yıkamacılarda yüksek tazyikli su olduğu için adam her deliğe su tutmuş. Araç yıkandıktan sonra tüm dengesi bozuldu. Titreme başladı. İlk olarak servise gittim bobinleri söktük her yeri su olmuş bobinlerin. Sıkıntı çözülmedi. Hava akış metresi oksitlenmiş, bobinler değişti vb parçalar. Masrafım 2 bin tl yi geçti. Her akıl veren Türk insanı da git yıkamacıdan paranı iste diyor. Fiş yok kağıt yok kayıt yok. Neyse herkes konuşuyor işte.

Son sözüm yıkamacılara güvenmeyin, motoru geçtim aracın alt kısımlarına dahi su tutturmayın. Siz siz olun en güvenilirine bile güvenmeyin. Ben kafaya taktım 1 ay araştırdım gene elimde patladı.


 
Bu cok gorulen bi sorun. Hemen yikamaciya gitseniz orada söküp her yere hava tutup kurutuyorlar.

Ama boyle motor temizligini her yere yaptirmamak lazim tabi o da dogru.
  • c1b2k3  (27.01.19 18:40:58) 
Araba isinde konu ne olursa olsun asla bir markaya gitme.
Markalar her zaman en kotu ustalari calistirir.

Gercek ustalar dukkan acar, yanina da mal adam almaz.
  • acemi  (27.01.19 18:42:24) 
Bir de boyle arastirinca kesin kotu bisey oluyor :) benim ustam tam bi mal, arastirsan hayatta gitmezsin her girdigimde bi yerini kiriyor ama masraf acmiyor(cok gulec bi adam diye gidiyorum).

Arkadasim ford yetkili servisine gidiyor, her gittiginde 3bin lira takiyorlar.
  • acemi  (27.01.19 18:45:57) 
Senin yine başına böyle bir olay gelmiş. Bizim orada yeni aküyü söküp eski akü takmışlar arkadaşın arabasına.


  • komando kani var bende  (27.01.19 18:49:14) 
@komando kani var bende represant arkadaşım kiralık leonun camlarını gidip camcıya sattı. lastik tamirine gittik adam istetmeyi bana sat diyor. leasing kiralık araçlarda bile saçma sapan şeyler dönüyor.


  • mikahakkinen  (27.01.19 18:56:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.