[]

fayansin icinden su sizmasi neden olur?

son iki haftadir kombinin suyu iki gunde bir bitiyordu; dort bes gun once giristeki kaloriferin yaninda ufak bir su birikintisi olusmus, ilk basta sorun petekte sandik, kapattik. hafta ici tesisatci cagirip yaptiracaktik. bugun yine kombinin suyu bitmis, tekrar kontrol ettigimizde fark ettik ki su petekten degil, fayans icinden sizdiriyor. Pazartesi tesisatciyi arayacagim ama neden oldugunu merak ettim. boru patlamis olabilir mi? alt komsunun tavanina filan da zarar vermis midir? daha once basina boyle bir sey gelen bir duyurucu vardir belki dedim.

tesekkur ederim simdiden herkese.


 
dirseklerden birinden kaçırıyodur sıva altındaki

pprc borularla yapılıyor, onlar da eritilerek yapıştırılıyor.

eritip yapıştırma işi kolay gibi gözükür ama inceliği çoktur, herkes yapamaz, yapar da böyle olur işte 3 5 vakit sonra kaçırmaya başlar.
  • killerbee  (27.01.19 00:55:31) 
biz de yaşadık, sıcak su boruyu patlatmıştı.


  • candide  (27.01.19 01:00:11) 
su iner, beton su geçirir.

ısrarla sürekli bir betonu ıslatırsanız eğer alt kata geçer eninde sonunda.

sıva altından olduğu için durumu bilmiyoruz.

suyun miktarını da bilmiyoruz.

havalar iyise çalıştırmayın derim.

yani banyoyu düşünelim, yerde ne var? fayans var, bu fayansların arasında da izolasyon sağlayan derz dolgusu var.

şimdi duvar içinden yürüyorsa direkt olarak beton ıslanacağından alta inebilir.
  • killerbee  (27.01.19 01:01:28 ~ 01:06:52) 
valla istanbul'dayiz ve ben usuyen biriyim. Evin tum peteklerini kapatmam mumkun degil. bu zamana kadar bir sey olsa sikayete gelirlerdi diye dusunduk sonradan. bir de cok asiri bir su degil, yarim cay bardagi su dokmusuz gibi bir sizintiydi,

Neyse yarin pazar oldugu icin tesisatci bulmak zor diye dusunmustuk ama bulmaya calisacagiz artik.
  • fraise  (27.01.19 01:06:11 ~ 01:22:58) 
su nereden yol bulursa oradan gider beton içinde. şanslıysanız az bir sızıntı vardır dirsekten ve komple mutfağın içine akıyordur ki büyük ihtimalle öyle. başka bir ihtimal dirsekten büyük sızıntı vardır veya boru patlamıştır(plastik boruysa patlaması pek olası değil aslında, 10-15 yıldır falanda demir boru hiç kullanılmıyor zaten) ve zaten bu durumda 2-3 günde alt kata inerdi. gerçi inse bile bir şey olmaz azıcık tavan boyası gider en fazla. kaloriferi hiç çalıştırmazsanız sızıntı da olmaz daha fazla ama sadece o peteği kapatmak sızıntıyı engellemez (büyük ihtimalle).


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (27.01.19 01:12:49) 
Az su olmasi imkansiz, kombinin icindeki butun su bosaliyor bi yerlerden.

Sadece senin gordugun kisim az.
Su anda komsun niye tavan kufleniyor diye dusunuyordur.
  • acemi  (27.01.19 11:55:54) 
Suyun sızdığı yerin bulunması lazım, sızıntıyı bulup tamir ettikten sonra bir süre ıslanan betonun kurumasını beklemek gerekiyor.


  • efx  (27.01.19 13:48:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.