[]

Dizüstü Bilgisayar için SSD (Asus k555)

Arkadaşlar asus k555l serisi bilgisayarıma üzerinde gelen hdd diski çıkarmadan ssd eklemek istiyorum.

anakartını açıp bakmadım ama incelemesini yapan bir arkadaş anakart üzerinde ek ssd için bağlantı noktası olduğunu söylemiş fotoğraflarda görülüyormuş. siteyi buraya bırakıyorum:

teknoseyir.com

bu anakarta dediğim şekilde ek ssd ekleyebilir miyim?


mesela bu ssd yi ekleyebilir miyim? ya da başka tavsiyeniz varsa bekliyorum. teşekkür ederim.

www.hepsiburada.com

 
HDD çıkartmadan takamazsın hocam.

Bende X550JK serisi var, dvd rom yerine taktım SSD'yi. Mis gibi.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (26.01.19 14:50:07) 
hocam onu takamazsın m2 slot deniyor bunun girdigi yere
yani hdd yi cikarip takacaksın
ya da dvd rom u cikartip caddy diye bir alet alıp oraya takacaksin
  • kingcyrax  (26.01.19 15:02:20) 
www.youtube.com

şu modelse eğer yok zannedersem harici ssd yuvası. bi drive caddy al denildiği gibi, dvd romu çıkartıp harddiski oraya tak, ssd'yi de hardiskin olduğu yere tak.

yalnız drive caddy'ler iki tip biri kalın biri ince. hangisi olduğunu öğrenip öyle al derim. o açıdan en sağlıklı yöntem dvd okuyucu ve hdd'yi çıkartıp bunları tükkana gösterip öyle almak.
  • yuto  (26.01.19 16:48:01) 
hocam
cift hdd li laptop da var 2.5 + dvd rom olan
üzerinde m2 sata portu olan ssd takılan + sata portu olan laptop da var
msi gp62 2qd leopard
kullandıgım laptop direk
  • kingcyrax  (26.01.19 18:14:25) 
daha 2 ay oldu olmadı aynı işlemi yaptım. benim aldığı ssd aşağıdaki linkte. o sıralar 480 küsür fiyattaydı bayapı iyiydi. amazondan express kargoyu seçersen ertesi gün elinde oluyor.
www.amazon.com.tr

yapman gereken şey şu, optik sürücüyü çıkartıp yerine caddy denilen kızak vasıtasıyla eski hdd yi takacaksın. hddnin yerine de ssd yi. caddy ler hepsiburada da, gitti gidiyorda falan 20 - 30 tl ye satılıyordu hatırladığım kadarıyla. dikkatli olman gereken şey şu, optik sürücünün kalınlığı. iki ölçü var biri 12.7 mm diğeri 9.5 mm. bunu öğrenmenin en garanti yolu optk sürücüyü çıkartıp bir cetvelle kalınlığını ölçmek.

biraz meşakkatli gelebilir, özellikle laptop u daha önce açmadıysan ama gözün korkmasın, 5 dakikalık iş.
  • issiz karga  (26.01.19 18:29:00) 
hepinize çok çok teşekkür ederim galiba dvd sürücüyü çıkarıp ssd takmak gerekecek.


  • puslukitalaratlasi  (27.01.19 00:46:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.