[]

Başka bir şehirde iş bulunca süreç nasıl oluyor?

İkamet ettiği il dışında iş bulanlara soracaklarım var, kalacak yer ayarlamanız için ne kadar süre verildi, 1 haftaya ev işleri halledildi mi(arkadaş veya akraba yanında kalmayanlar), ev tutma vb harcamalarınıza destek olundu mu, bide tahmini ilk harcamalar sizce ne kadar olur? (İstanbul, ankara, adana ihtimal dahilindeki şehirler), evde sadece temel ihtiyaçların giderildiğini düşünün, tv internet uydu anten yok ilk başta, yatak kanepe buzdolabı vb, bide eşyalı eve çıkmaktan çekiniyorum, kendi eşyalarım olsun istiyorum.




 
ben evlilikle sehir disinda is bulup tasindigim icin biraz farkli. ama anladigim kadariyla siz daha once hic tek yasamamissiniz. nacizane bir kac oneri vereyim.

bu yuzden -istemiyorum- deseniz de oncelikle esyali bir ev tutmanizi tavsiye ederim. hem sehri hem isi tanimaya biraz vaktiniz olur. mesaiye kalmiyoruz derler haftada 3 gun kalirlar, ev is yerine yakin derler ulasim olmaz vb bir suru ongeremediginiz sorun cikabilir. can havliyle kisitli vakitte ev bulup, esya alip,ev dizmek yerine (daha abonelikler actirilacak, yeni esyalari servis kuracak, binbir tane sey icin eve usta girip cikacak, ev temizlenec3k siz yerleseceksiniz ve butun bunlar turkiye sartlarinda olacak. teknik servis randevu saati vermez gun boyu bekletir, dogalgaz sansliysaniz 10 gunde degilseniz 40 gunde ancak acilir, usta gelirim der hic gelmez...)

once kolay ve ucuzundan esyali bir yer bulun. sonra sehri ve ihtiyaclarinizi taniyip oyle tasinin.

esyali evde hic kalamam derseniz misafirhane vb bakin...

ise baslarken de gerekirse bildirirsiniz tasinma vb icin verilen sureyi simdi degil, gercekten tasinacagim zaman kullanacagim diye...

en son bir arkadas bursadan eskisehire tasindi. sehir hastanesi kendisi davet etti is icin.
kiz kocasini cocugunu topladi eskisehire tasindi. adam is degistirdi, cocuk okula kaydoldu. sadece 3 ay sonra sozde asil anlaştıkları hic bir şartı kabul etmeyip bambaska bir teklif sundular.
kiz istifa etti 15 tatilde de geri bursaya tasindilar...

perisanlik.

bir de isin iyi gidip gitmeyecegine bakin...
kisacasi zamaniniz cok acele etmeyin.
  • balik kraker  (26.01.19 01:31:16) 
Memur olarak atandığımda bana 2 hafta mühlet verdiler. Dedim yerim iki haftasını, indim Ankara'ya gittim beraber Knight oynadığım eski bir dostum vardı, aradım dedi gel tamam. Gittim attım bavulları gittim emniyete girişimi yaptırdım indiğim gün. Başladı maaş yatmaya. Dediler yarın 8'de gel başla. Neyse gidip geliyorum zaten bir sürü kayıt kuyut işi var, aralarda izin alıp alıp ev aradım. 1 haftada evi buldum, 3-4 günde de yataktan başlayarak eşyaları aldım. Ondan sonra yerleştim falan gerisi geldi.


  • bos gezenin bos ustasi  (26.01.19 01:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.