[]

e-ticaret sitesinden anlayanlar

yaklaşık 4 aydır yeni açılmış bir outdoor mağazasının e-ticaret, internet satış pazarlama, sosyal medya vb. işleri ile ilgileniyorum.

sorum şöyle, bir e-ticaret sitesi oluşturulduktan sonra sistematik bir şekilde satış yapmaya başlaması aşşağı yukarı ne kadar zaman alır?
Siteye trafik sağlayacaklar; şuan için google adwords ve sosyal medya reklamları.
daha hiç bir seo vs çalışılmadan.

Derdim de şu;siteyi aktif edeli yaklaşık 1 ay oluyor. Reklam vermeye 3 hafta önce falan başladık. Ve patron ee hani satışlar nerede modunda şuan.
Adama "ha" deyince olmayacağını anlatmaya çalışıyorum. ama yok.
acaba gerçekten deli gibi satış yapıyor olmam mı lazımdı? sorun bende mi?

 
reklam çıkışları ile doğru orantılı satış yapmanız gerekir. ha diyince sipariş almanız gerekir ama eksiklikler olabilir sitede. kullanıcı deneyimine dair
seo ile adwords veya sosyal medya reklamlarının alakası yoktur.
siteyi atın izlenimlerimi paylaşayım. bu şekilde ne söylesek lafta kalır
  • tamamhosdiyonda  (25.01.19 23:35:32 ~ 23:36:54) 
ne kadar bütçe ayırdınız reklamlara atıyorum 5000tl reklam yapıp hiç satış yapmıyorsanız bir problem var demektir.


  • cokokurcokyazar  (25.01.19 23:39:44) 
3 hafta hiç de az bir süre değil. öyle uzmanı falan değilim ama başka markalar reklam vermeye başlıyorlar 1 haftada satışlar coşuyor, bir kesiyorlar anında yavaşlıyor.

ne kadar reklam yaptığınız ve kimlere ulaştığınız da önemli.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (25.01.19 23:50:12) 
adwords ü başlatalı 3-4 gün oluyor. bende acemiyim henüz, süreci yaşayarak öğreniyorum. o yüzden anahtar kelime seçimlerinde, kelime başı tekliflerde falan temkinli olmaya çalışıyorum. birden uçup gitmesin bütçe diye. 243 tıklama, 19b gösterim, ort. maliyet 0,57 toplam bütçe 130tl google da.
sosyal medyada ise, 3 haftada 500 tl civarı bir para harcadık sadece. 4 ayrı kampanya oluşturdum, orda da erişimler gösterimler ortalama 25b civarı..

  • MandMs  (25.01.19 23:51:13) 
o istatistiklere göre satış yapmış olman gerekir. az değil çünkü
sitede sıkıntılar olabilir, insanlara ters gelen güven vermeyen
adres paylaşın, bu şekil kimse sağlıklı bilgi veremez
  • tamamhosdiyonda  (25.01.19 23:54:21 ~ 23:55:20) 
mağazada çok sıkı bi sözlükçü arkadaş var, buralarda da olabilir. özelden atıyorum siteyi


  • MandMs  (26.01.19 00:05:03) 
google analyticsten trafiği kontrol edin. insanlar siteye gelip alışveriş yapmadan çıkıyorsa doğru kişilere ulaşamıyorsunuz, doğru anahtar kelimeleri kullanmıyorsunuz demektir. hedef müşterinizi doğru kurgulamalısınız..

Süreci yaşayarak öğreniyorum demişsiniz boşuna para yakmadan learndigital.withgoogle.com sitesine bir gözatmanızı öneririm.
  • dikensiztel  (26.01.19 00:57:40) 
Bana da atabilir misiniz site linkini.


  • Fusha  (26.01.19 09:09:54) 
İstatistikler güzel satış olması gerekli ben açtığımda senden düşük istatistikle satışa başlamıştım link at bakalım hocam


  • Bostan  (26.01.19 09:11:42) 
Link gönderirseniz bakmak isterim.


  • mikro patlama  (26.01.19 09:23:46) 
seo için en az 6 ay

adwors içinde aşırı bütçelerle başlamayın. kademe kademe.

ama e-ticaretle kazanmanız için önce iyi bir harcama yapmanız lazım. sonra kazanca dönüşecektir.
  • koela  (26.01.19 11:09:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.