[]

Evin elektrik tesisatından internet kablosu geçirmek

Mümkün mü böyle bir şey?
Yani ben salondan başka bir odaya ethernet hattı çekmek istiyorum ama görünmesin istiyorum. salondaki çıkıştan kablo sokulup başka bir odaya ulaştırılabilir mi? Bir yeri kırıp dökmeden tabii ki.



 
bunu yapmandaki sebep iyi sinyal alamaman mı yoksa direkt olarak illa kablolu çözüm arıyor oluşun mu?

eğer iyi sinyal alamamaktan yakınıyorsan amazon'da falan powerline adaptörlerine bi bak derim. elektrik hatları üzerinden interneti yayıyor ev içinde. minimal bir hız kaybıyla çok iyi internet alabiliyorsun diğer odada prize taktığın küçük bir alet sayesinde.
  • isvicre rakisi  (25.01.19 12:14:55) 
Onla uğraşana kadar powerline ile çözersin.


  • sutlu nescafe  (25.01.19 12:18:04) 
duvar içinde tesisatın geçtiği elektrik borusu yeterince genişse susta ile çekerler.


  • killerbee  (25.01.19 12:51:43) 
cok zor o kablo lar bir kere cekiliyor
nereden sokacaksın nereden cikacak isin icinden cikmak zor
powerline adaptor yap
ya da kablosuz adaptorler var minicik kablosuz mouse receiver i kadar.

not :
ege universitesi kampuslerinde elektrik tesisatı cekmis bir insan
  • kingcyrax  (25.01.19 13:24:27) 
herkese teşekkürler.

evet derdim kablosuz bağlantı taşımaya çalışmaktan bıkmak.
+ oyunlarda 234832942 pingle kanser olmak
+ ikinci kattan internete girememek falan.

15 metre kablo uzatıyorum modemden bilgisayara, cillop gibi oluyor bağlantı.

bu powerline olayını biliyorum ama hep mesafeliydim, anlatılanlara göre bir hız kaybı falan olmuyormuş, eğer öyleyse harika. hemen powerline olayına geçerim.

öyle mi?
  • işimdeyim gücümdeyim  (25.01.19 14:40:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.