[]

Hollanda'da bir okulun bursu için Letter of Motivation

Yazmam gerektiği söylenmiş. Genel itibariyle aklımda bir taslak oluşturdum ve bir kaç gündür düşünüyorum üzerine ama sizin de fikrinizi almak istedim. Genel itibariyle çoğu insanın gözünden kaçırdığı ya da sık sık hatalar yaptığı konular neler bu tip mektuplarda? bir de özellikle bir okula bursu aldıktan sonra ne gibi yardımlarım olabilir konusunu biraz açmakta zorlanabilirim.

Burada istedikleri şeyleri genel olarak yazmışlar:

(Şimdiden değerli vaktiniz için teşekkürler)

"Your letter of motivation should be up-to-date and specifically tailored to this Scholarship programme. Generic letters of admission that do not directly address your motivation for UM Holland-High Potential Scholarship selection will be rejected. Your letter of motivation should be no longer than 1 A4 page. Be sure to argue why this scholarship is important to you, why you should be selected, and what your role as an ambassador of Maastricht University would be during your scholarship period, and during the upcoming years after you finish your studies at UM."

 
burs sonrası çalışmalarımla okulun adını duyurabilir ve yüceltebilirim diyebilirsin. ekstrem bir örnek olucak ama diyelim gidip nobel aldın, aaa maastricht'te okuyan çocuk nobel almış derler. okulun popülerliliği ve saygınlığı artar.

onun dışından yazdıktan sonra 2-3 gün bekle. ondan sonra yeni bir gözle değerlendir. yazdığın anda nedense 10 kere okusan bile bazı hataları görmezden gelebiliyorsun. 3 gün sonra okuduğun bariz hatalar varsa gözüne direkt çarpıyor.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (25.01.19 04:48:42) 
okudugun bolum ozelinde neler dusunuyorsun, onlar onemli. O alanda sunu yapmak istiyorum, bunu etmek istiyorum falan diyebilirsin. Mesela: makale yazacagim, M. universitesinin akademik katkisi olacak, soyle bir projede calismak istiyorum vs. Yani, bolum ve uzmanlik alanina dair biraz kafa yorman iyi olur.

yazdiktan sonra benle paylasirsan, Ingilizce ve format acisindan gozden gecirebilirim.

@xportant: senin yazdiginin moral bozma disinda anlami yok. begenmediysen gec, yazma bir sey.
  • ebabil curnatasi  (25.01.19 05:53:41 ~ 05:54:07) 
Gördüğüm en sık yapılan hatalardan biri Cv'de ve transkriptte olan bilgileri tekrar etmek. Bu iki dokumanda bulunmayan hikâyeleri anlatmaniz lazım.


  • feliss  (25.01.19 06:17:31) 
ya orda isteneni özenle yapıp bir de sürekli iletişim kurmaya çalışıp ordan birilerini tanımanı öneririm. sık mail atmak ordan kanka edinmek vs. şansını arttıroyur şimdiye kadar ne çok bu yöntemin işe yaradığını gördüm.


  • ipmus90  (25.01.19 11:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.