[]

hollanda çalışma vizesi, yaz stajı

merhaba sevgili dostlar,

amsterdam'da bir yazılım firmasına 6 haftalık yaz stajı için başvurmuştum. dün akşam geri dönüş yaptılar. olumlu aynı anda olumsuz bir geri dönüştü. maili aşağıya bırakıyorum.

"Dear skid row,

Thank you for your application for the internship of iOS development.

As you can imagine, we received a large number of applications. We are looking for applicants that currently have a working visa for the EU. Do you have one?
If you do not have a working visa for the EU, we can unfortunately not consider your application.

Besides that, you mention you want to do an internship for 6 weeks.
At DTT we find it very important to give sufficient guidance to our interns. To be able to do that, we think it is important an internship lasts for at least three months. This means that an internship at DTT has to last for at least 520 hours (173,33 workable hours per month * 3 months = 520 hours). If this is no problem for you, we can continue the application process.

Can you let us know if you are interested in an internship for at least three months?

We want to thank you for your interest in our company and the time you invested to apply.

We look forward to your reaction.

Kind regards,
Yaniek van der Maarel

PS. Please make sure that when replying to our mails you use 'Reply to all', this way all relevant people will be included in your mail."

yani özet geçmek gerekirse en azından 3 aylık bir stajın makul olduğunu belirtmişler, bunu düşünürsem bir sonraki aşamaya geçebilirmişiz -ab çalışma vizesine sahipsem-

ve çalışma vizesine sahip değilsem de başvurumu incelemeye devam etmeyeceklerini açıkça dile getirmişler. fakat daha önce bu tarz iş başvuruları, staj başvuruları yapmış kimselere soruyorum her ne kadar açık bir şekilde belirtmiş olsalar dahi ben bu maile ne tarz bir geri dönüt yapmalıyım?

çalışma vizesi için yardımcı olup olamayacaklarını sormak geçiyor aklımdan.

bunlar dışında da erasmus staj programı ile ben işimi halledebilir miyim?

not: yeşilpasaportspor. yani 3 aya kadar hollanda'da kaçak bir şekilde yaşayabilir ve çalışabilirim :d

 
en az 4-5 başvurum son noktalara gelip çalışma vizesi yüzünden elenmiş biri olarak konuşuyorum, baştan soruyorlarsa yok çalışma vizem demelisiniz, kaçak çalışamazsınız çünkü yeşil pasaport sahibi olsanız da firma legal bir şekilde hükümete bilgi vermek zorunda.
çalışma vizem yok ama sizin bu konuda yardımcı olup olmayacağınızı öğrenmek isterim diyebilirsiniz. ama zaten aslında cevabı da vermişler, öncelikli olarak EU vatandaşına öncelik veririm diye. yine de sorun.

  • interview with the vampire  (24.01.19 11:44:15) 
Merhaba,

Hollanda'da calisabilmek, banka hesabi acabilmek, ev kiralayabilmek ( yasal olarak ) vs gibi resmi islemler icin bsn numarasi gerekli. Turist vizesi ya da yesil pasaport ile de bsn almak mumkun degil malesef. Calisma izniniz olursa bsn alabilirsiniz. Calisma izni icin de sirketin size sponsor olmasi lazim. Sponsor olabilecek sirketlerin listesi burada ind.nl

Oncelikle sirket bu listede mi ona bakin, eger bu listede ise size sponsor olabilir, burada varsa o konuda yardimci olmalarini isteyebilirsiniz ki sponsorluk da maliyetli bir istir sirketler icin.
Diger yandan sirket zaten EU working visaniz yoksa basvurunuzu degerlendiremeyiz demis, malesef sponsor olmak isteyeceklerini zannetmiyorum ama yukarida link verdigim listede isimleri varsa yine de sansinizi bir deneyip sorun.
  • whisky  (25.01.19 14:42:05) 
@whisky ind.nl bu listede dtt multimedia adı altında geçiyor şirketin ismi. şu saatten sonrası sponsorluk dilenmeye kaldı sanırım. üslup ve isteme şekli açısından tavsiyeleriniz olur mu bu konuda?


  • skid row  (26.01.19 01:25:14) 
tekrar merhaba,

Dutchlar acik sozlulukleri ile bilinen insanlar. Lafi hic dolandirmadan, gevelemeden neye ihtiyaciniz oldugunu acik bir sekilde yazmaniz en uygunu olur gibi geliyor bana.
Ama bahsettigim gibi sponsorluk 4000€ civari maliyeti olan bir islem. Staj icin bunu yapmalari icin sizin onlar icin diger stajyer adaylarindan daha iyi/faydali olabileceginizi belirtmeniz faydali olacaktir.
  • whisky  (28.01.19 12:59:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.