[]

sumo

maçlara nasıl hazırlanırlar? ağırlık çalışırlar mı? neden hepsi yağ tulumu gibi? body building şampiyonu neden sumoda birinci olamaz?

teşekkürler.


 
Sumocular görüntülerinin aksine çok atikler sebebi de karşılaşmaların çok kisa sürmesi. Bir de aşırı yağlı ve kilolu olmalarına rağmen sporu aktif yaparken hic kalp vb sorunları olmuyormuş, tum kan değerleri (seker vb..) ideal çıkıyormuş. Yani sağlıklılarmis da.


  • herhaltibiliyoring  (24.01.19 05:44:44) 
maçlara hazırlanma tarzlarını spesifik olarak bilmiyorum ama deli gibi antrenman yapıp yemek yiyorlar ve uyuyorlar. esneklik için özellikle çalıştıklarını biliyorum.

yağ tulumu gibi olmalarının nedeni şu: oyun alanı küçük, amaç oyun alanında kalmak (rakibi dışarı atmak). ne kadar büyük ve şüşko olursan rakip o kadar fazla güç uygulamak zorunda kalır. yani ağırlık ve ayılıkla güç-çeviklik birleşmeli ki hem rakibin seni yerinden oynatamasın hem de sen onu kulaklarından tutup fırlatabil.

body building şampiyonu, sumocu kendisine doğru hamle yaptığında hastanelik olur muhtemelen. velhasıl sumocular (profesyonel olanları) sürekli antrenman yapar, çok ciddi oranda ve büyük bölümü "sağlıklı" olan kalori tüketir (bkz: chankonabe). böylelikle hem esnek-güçlü hem de öküz gibi olurlar.

benim bildiğim hakiki sumocular zaten grup halinde yaşar ve çalışır. rutinleri sabah erken saatte başlar. arada yemek yiyip uyurlar, uyanıp devam ederler vs. böyle full-time meslek gibi yoğun ve ağır bir programları oluyor.

ağırlık çalışmıyorlar bu arada. en azından klasik "ağırlık kaldırma programı" gibi bir şey yapmıyorlar, kaldırıyorlarsa da kişisel bir plandır bu. geleneksel olarak öyle bir kısım yok antrenmanlarında.
  • der meister  (24.01.19 05:58:58 ~ 18:51:39) 
- Neden hepsi yağ tulumu gibi?

+ Yere daha sağlam basmak, dışarı itilmemek için kiloyu arttırmaları lazım. Ama kiloyu artırırken de güç ve atikliklerini koruyorlar. Yoksa en şişman olan adamı al gel koy kazansın.

Ama görünüşleri yanıltmasın hiç biri obez değil, hatta vucut yağ ve kas oranlarının diğer sporculara göre çok daha iyi olduğunu okumuştum.
  • John Bloor  (24.01.19 09:46:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.