[]

Yoğuşmalı kombi zorunlu mu?

Nisan 2018'den sonra konvansiyonel kombi üretilmeyecekmiş. Bazı mühendislik firmaları bacalı kombi yasak diyor. Pek çok kişi 100m2 den küçük eve yoğuşmalı kombiye gerek yok diyor. Nedir bunun aslı asdarı? Nasıl bir şey almak gerek?


Gerisini okumanıza gerek yok ama merak ederseniz:
ev 95m2 civarı ve 6m petek var. (Bunlar da değişecek. bir kere temizlendi ama işe yaramadı). var olan kombi de 2000 model bacalı. yaz kış konumu geçişinde kol var. artık can çekişiyor. sorunu az çok tahmin ediyoruz. yapsalar düzelir ama sanırım servisin de işine gelmiyor yapmamak.

 
yoğuşmalı değil de hermetik olmasın o? evet bacalı ya yasaklandı ya da yasaklanmak üzere tam emin değilim ama var böyle bi şey. hermetik alırsanız borusunun direkt dışarı verilmesi lazım. yani ya mutfakta cama yakın olacak ya da balkonda.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (24.01.19 01:58:09 ~ 01:58:21) 
Bacalı yasakmış. Yoğuşmalı harici kombi kalmadı sanki?

Bu arada merak ettim. Eski kombi demirdöküm mü? Kol deyince o olabilir dedim.
  • sutlu nescafe  (24.01.19 09:40:40) 
Bacalı yasak, hatta Ankara'da karta gaz yükleyemiyorsunuz kombi bacalı ise


  • Fusha  (24.01.19 09:41:55) 
ne tür alırsanız alın, zamanlayıcı özelliği olan bir kombi alın mutlaka. illallah ettim buz gibi eve gelmekten/buz gibi sabahlara uyanmaktan. kombi aç kapa petekleri aç kapa derdi olmadan istediğiniz saatte kendi kendine çalışan, durması gerektiği saatte duran, oturmasını kalkmasını bilen kombiler muh-te-şem.

örnek olarak ablamda Buderus marka var yüzyıllardır kullanıkları, çok özeniyorum. Kombi balkonda duruyor ama kontrol paneli içerde bir duvara monte edilmiş, tüm ayarlarını ordan yapıyorlar. Aradaki fiyat farkına kesinlikle değecek şey.
  • taurina  (24.01.19 12:24:42) 
taurina'nın dediği içerideki kontrol paneli kombinin standart bir özelliği değil.

o cihazı, kombi çok eski bir model değilse ayrıca alıp, bütün kombilere takabilirsiniz.aldığınız kumandanın sitesinde uyumlu kombiler yazıyordur, oradan kontrol edebilirsiniz.

ha belki kombiyle birlikte onu da standart olarak satan bir marka vardır bilemiyorum.
  • kibritsuyu  (24.01.19 15:33:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.