[]

Youtube'da ingilizce içerik üretmek isteyen biri ne yapmalı?

Youtube'da izlenme sayısına göre para kazanılıyor ve her 1 milyon izlenen türkçe içeriğe 1000tl, ingilizce içeriğe 1000$ gibi bir para ödendiğini duymuştum, bu doğru mu?

Asıl önemli soru şu, diyelim ingilizce içerik üretmek istiyorum, hem daha çok izleyiciye ulaşmak, hem de daha yüksek kar elde edebilmek için. İlla yurtdışında mı olmak lazım, yoksa böyle bir kanal türkiye'den idare edebilir mi?


 
Kategorilere göre de farklı. Sağlık ve eğitim daha çok kazandırıyor diyorlardı. Bi ara plastik cerrahiden çok para kazanan vardı. Hatta ameliyat yapan doktordan çok kazanıyorlar goygoyu dönüyordu şimdi içerikler arttığı için ücretler düşmüştür. Güncel bilgisi olan birisi bilgilendirirse iyi olur.


  • bahoho  (24.01.19 00:57:43) 
içeriğe göre değil, izleyen kitlenin bulunduğu ülkede ki reklam maliyetleri ve piayasasına göre değişkenlik gösteriyor. misal videonun dubaiden izleme alırsa en çok gelir oradan geliyor tıklama başı 3 dolar gibi bu rakam avrupa da 1 doalr civarında tr 0,1 cent diye hatırlıyorum . eğitmde verdikleri rakamlar bunlardı. 1.5 yıl önceki rakamlar tabi


  • çiçekgaraj  (24.01.19 01:30:33) 
idare edilebilir. yeter ki kaliteli içerik üretin ve devamlı olun
aklınıza takılan şeyler için mesaj bırakın

  • tamamhosdiyonda  (24.01.19 01:52:38) 
Turkce su kadar, ingilizce su kadar veriyor seklinde degil. Videonun izlendigi lokasyona gore degisiyor. Videon Turkcedir, agirlikli olarak Kanada'da izleniyordur, baskasinim videosu ingilizcedir ama genelde Pakistan'da izleniyordur, bu durumda turkce olan daha cok kazanirm


  • stavro  (24.01.19 09:25:21) 
Bir de bunun disinda da ne kadar kazanacsgini belirleyen bircok degisken var ama kimse tam olarak neyin ne kadar kazanfircagini bilmiyor sanirim.


  • stavro  (24.01.19 09:35:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.