[]

matematiğe kafası hiç basmayan biri için kariyer planlaması

1) öğretmenlik hariç, bana para kazandıracak, matematiksiz bölümler önerebilir misiniz? cidden, kriterlerim yalnızca bunlar: matematik zekası gerektirmesin ve aç bırakmasın. şaka değil, matematiksel şeyleri kafam almıyor. bu nedenle üniversitede yıllardır sürünüyorum. diskalkuli böyle bir şey mi bilmem ama beynimin sayısaldan sorumlu kısmı işlemiyor adeta. tık yok! bu ülkede matematik yapamayan aç mı kalıyor yani, yok mu bunun bir çaresi? :( günlerdir stres altındayım, ellerim titriyor, uyuyamıyorum geceleri...

2) bir sorum da üniversiteden atılmayla ilgili. atılma geri gelmiş sanırım. 2012'de kayıt olduğum lisans eğitimim (1 yıl hazırlık + 4 yıl normal süre + 3 yıl uzama - 3. yıla uzayacak daha doğrusu) nedeniyle okuldan atılır mıyım? kaçıncı yılda atılırım? bu kanun beni kapsıyor mu, kesin bir bilgi bulamadım.


 
Tekrar sınava girecekseniz sözelle alan öğretmenlik harici her bölümde bahsettiğiniz "aç kalma" ihtimali var malesef. Öğretmenlik hariç demişsiniz ama bence Edebiyat öğretmenliği gayet iyidir. Psikoloji, aşçılık veya sağlıkla ilgili meslekler(hemşire, sağlık teknisyeni vb.) de olabilir. Matematik çözmeyeceğinizi varsaydığım için hukuk falan demiyorum, diğer tüm testleri tama yakın yapmazsanız psikoloji de çok zor.


  • sys coyg  (23.01.19 21:11:21) 
ascilik demeye geldim. on Numara meslek.


  • cooperr  (23.01.19 21:14:34) 
matematikten anlamamak ne demek? dört işlemi mi yapamıyorsun yoksa öklid uzayında her kompakt kümenin kapalı altkümesinin kompakt olduğunu mu ispat edemiyorsun? dört işlemde sıkıntı varsa ve bunu psikolojik olarak aşamıyorsan sözel bir alanda akademisyenlik düşünebilirsin (tarih, sosyoloji falan, gerçi sosyologlar bile artık basit ekonometri görüyorlar). çoğu mühendisin matematik becerisi lise seviyesinde bile değildir bu arada, endüstriyel işlerde temel matematikten ileriye pek gidilmez.


  • pembepembepembe  (23.01.19 21:31:51) 
matematiğe kafası basmayan birinin hayatta başarılı olacağını sanmıyorum.
o yüzden hayattan pek bir şey beklemeyin. asgari ücretli bir iş bulun. asgari ücretle çalışan bir eş bulun.

  • mistikla  (23.01.19 21:47:34) 
@mistikla dünyayı ele geçirmek gibi bir planım yok, sorum gayet açık, "insani koşullarda" yaşamak istiyorum yalnızca. sevgili hususunda ise karşımdakinin mesleğine/işine göre değil de anlaşıp anlaşamamamıza göre karar veriyorum, doğrusu da bu bence. gönül meselesi ile matematik, birbirlerinden çok farklı mevzular.


  • beyaz karga  (23.01.19 21:54:18 ~ 22:11:34) 
matematik dedigin analitik dusunmedir. analitik dusunemeyen birisinin is hayatinda ve hatta genel olarak hayatta basarili olabilecegini zannetmiyorum, analitik dusunce mantigin, sebep-sonuc cikarimi yapabilmenin temelidir. meslek olarak insan kaynaklarinda mesela matematige pek ihtiyac duymazsin. simdiye kadar karsilastigim ik'cilar da pek analitik dusunceden anliyor gibi gozukmuyorlardir. psikoloji, sosyoloji, felsefe, avukatlik vs bunlar matematik bilgisi istemeyen isler. sozel alanlara yonelmelisin.


  • crucio  (23.01.19 22:04:06 ~ 22:06:37) 
Şimdi aklıma geldi, yabancı dile de yönelebilirsiniz. Tercümanlık olur özel ders verme olur o tarz bir şey de yapabilirsiniz. İngilizce bildiğinizi varsayarsak örneğin Almanca+Fransızca+Arapça gibi bir kombinasyon sizi oldukça yetkin kılacaktır, ciddi bir biçimde uğraşırsanız gerçekten zor bir şey değil. Yaşınız 25 civarıysa bence bir düşünün.


  • sys coyg  (23.01.19 22:13:26) 
yabancı dil +1. İngilizlerden daha iyi ingilizce konuşan bir alman arkadaş tanımıştım, millet alman olduğuna inanmıyordu. Laf arasında sordum ne iş diye "bende language brain var dedi, bazı insanlar da number brain bazılarında language brain olur, matematiğim berbattır" demişti. sosyoloji miydi psikolojimiydi öyle bir şey mezunuydu zaten


  • speedy  (24.01.19 00:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.