[]

Postur duzeltici

Merhabayin,

Su internette satilan kamburluk giderici postur duzelticiler faydali mi? Deneyenler var mi? Kisa veya uzun vadede faydasi/zarari var mi?

Simdi bunun icin ortopedi uzmanina gitsem biliyorum ki mukemmel saglik sistemimiz sebebiyle ilgilenilmeyecek. Spor yapiyorum ancak masa basi iste calistigim icin otururken gezerken falan takayim diyorum.

Ornek: urun.gittigidiyor.com

Siz ne diyorsunuz?

 
Ben aldım da kullanmıyorum pek işe yaradığını sanmıyorum, yine kambur pozisyona dönüyorum o şekilde duruyorum yani.

Sırta oklava, beyzbol sopası falan bağlamak daha etkili. Ya da böyle bi çeşit şoklayıcı bi alet olacak kambur durunca aktif olup şoklayacak düzeltecek bi süre sonra alışırsın belki köpek gibi.

Onun yerine arada kalkıp günde 1 kere bile olsa sırt egzersizleri var internette bulabileceğin, 2 dakika sürüyolar. sadece onları yapsan bu meretten daha faydalı.
  • mirafiori  (23.01.19 20:58:50) 
tavsiye etmiyorlar, onun yerine düzenli fitness, pilates yapmak çok daha sağlıklı ve kalıcı.


  • candide  (23.01.19 20:58:53) 
Ben gittim ilgilendiler postür bozukluğu için de gayet ciddiye aldılar devlet hastanesinde röntgen vs çekildi gidin bence ama pilates tavsiye ettiler sonuç olarak.


  • Esinsin  (23.01.19 21:16:03) 
yaklaşık 6 ay kullandım doktor tavsiyesiyle, birkaç derece düzelme oldu. ancak tedavi yöntemi değil, tedaviye destek olarak düşünün o korseleri. tek başına bir işe yaramıyor bence. yapabileceğiniz en iyi tedavi sırt kaslarınızı güçlendirmek, bana doktorum yüzmeyi ve pilatesi çok önermişti. size de tavsiye ederim.
www.youtube.com ayrıca bu video sırt ağrınız varsa anlık bir rahatlatabilir mutlaka deneyin, bende çok işe yarıyor.

  • tdobates  (23.01.19 23:06:37) 
up
sürekli egzersiz mi yapmak lazım ya
bıraktıktan sonra hem boyun ağrısı var hem de duruş bozuluyor
kalıcı olması omurgayla mı alakalı
  • bir soru sorcam  (20.05.20 14:36:37) 
Bunlar iskelet ve kas sisteminizin yapması gereken işi yapan aparatlar olduğu için zaten zayıf olan iskelet ve kas sisteminizi daha da zayıflatıyor ve uzun vadede mevcut durumdan daha kötü olmanıza davetiye çıkarıyor.

Postür ve fıtık problemim vardı. Fizik tedavi, manuel terapi, yüzme ve en son reformer pilates ile sıkıntımı çözdüm. Manuel terapide fıtıklı eklemlerin sorunu çözüldü. Yüzme ve pilates ile birlikte kas ve duruş konusunda gelişme sağlandı.

Bu tip korse veya destekleyici aparatlar kullanacaksanız 2 saatten daha fazla aralıksız takmamanız gerekiyor. Arada bir kaslarınızı çalıştırmanız lazım.
  • desdenova34  (20.05.20 14:47:05) 
aynı sorun bende var. bir omzum yukarıda duruyor. hatta bu yazıyı yazarken tekrar düzelttim.

bir buçuk ay fizik tedaviye gittim. fizyoterapistim kendinde farkındalık yaratarak pratik yap ayna karşısında dedi. bunun haricinde yüzme ve pilates önerdi.
fizik tedaviden 1 yıl sonra pilatese başladım. o da bu karantina yüzünden yarım kaldı şimdi. bence böyle aletleri kullanmak yerine gerçekten pilates yap veya yüzmeye git. çünkü duruş bozukluğunun sebebi biraz da sırt kaslarının güçsüz olması.
  • yetkili birine benzeyen abi  (20.05.20 15:26:59) 
altta yatan bir hastalığınız (skolyoz, kifoz vs.) varsa bunlar kaslarınızı iyice zayıflatıp ağrıya sebep olabilir veya varsa şiddetini arttırabilir. ortopedi veya fizik tedaviye gitmeniz faydalı olur.


  • inheritance  (20.05.20 15:44:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.