[]

Ali Koç neden başarısız oldu?

Nerede hata yaptı sizce? Uluslararası vizyon, uzlaşmacı, sokak kültüründen arındırılmış profesyonel bir futbol anlayışı, günlük değil geniş zamanlı düşünen bir yönetim şekli ama sonuç her anlamda hüsran.




 
Yoo iyi yine. Düşme hattından çıktılar.


  • valentinov  (23.01.19 14:44:59) 
ya işte vizyon diye diye kandırdı milleti. adam 100 küsür yıllık kulübü küme düşme hattına soktu, belki de küme düşürecek. ama taraftar hala bizde kredisi sonsuz, vizyon mizyon diyerek kendini avutuyor. bu adamı körü körüne savunup, destekleyenleri hayretle izliyorum valla. ali koç iyi bir iş adamı, iyi bir insan olabilir ama kulüp başkanı olamaz. hatta küçük aziz yıldırım olmaya başladı bile.


  • nothing in my way  (23.01.19 14:50:15) 
Cunku sirket yonetmek, kulup yonetmekle taban tabana zit seyler. Her seyin bir dinamigi var ve ali koc bu dinamiklere oldukca yabanci.


  • Deathrow  (23.01.19 14:51:06) 
levent bilgen ve baştan yargılı soruları

başarısız oluğu yargısına nasıl vardın ? başarı saydığın şey nedir ? bir takım için şampiyonlar ligini kazanmak başarıyken, başka bir takım için avrupa kupalarına katılmak olabilir, ali koç'un bununla ilgili bir beyanı var mıydı ?

kaldı ki bahsettiğin şey sportif başarı bu kadar kısa sürede gerçekleşmez

ali koç un yerinde olsam futbol takımı hevesim varsa gider yabancı bir ligden takım alıp uğraşırdım, en azından çabanın karşılığını alırsın, türkiye gibi spor ve siyasetin birbirine girdiği, sezon ortasında kuralların değiştiği, kişiye göre uygulandığı, ekonomik olarak bitmiş bir ülkede uefadan kısıtlama almış bir takımın yönetimi insanın ömrünü kısaltır

edit: beşiktaşlıyım
  • freebird5406_2  (23.01.19 14:55:35) 
Bu dediğin şeylerin hepsi lafta da o yüzden. Yabancı sportif direktörle yabancı hoca getirmekle vizyon olmadığı gibi, her maçtan sonra resmi siteden 300 tane video yayınlayıp hakemlerden ağlamakla uzlaşmacılık olmuyor. Adam 100 oyuncu izliyoruz falan diye bol keseden atıyordu devre arası bi tane orta saha getiremediler. Üstüne ersun asla gelmeyecek dedi gitti “konuştuk ikna etti beni” diye tükürdüğünü yaladı, madem öyle sezon başında konuşsaydın ya amk belki o zaman ikna edecekti seni :)


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (23.01.19 14:57:55) 
@freebird5406_2 Ali Koç’un hedefleri konusunda dünya kadar beyanı var. Veyis Ateş’e Habertürk’te verdiği mülakatta bile şu anki durumuyla hem eylem hem söylem olarak çelişen bir dolu beyanı var.

Bir gün öyle bir gün böyle olmayacak, başkan olacaksan tutarlı olacaksın > (bkz: ersun yanal)

Başarıyı kendi için insanların loca ve kombineler için sıraya girdiğini görmek olarak yorumluyor. > Bilet satışları ve taraftarın ilgisi ortada.

Günü kurtarmaya çalışmayı, ölü futbolcu getirmeyi eleştirip, son saniyede yapıtığı bir sürü başarısız transfer ortada.

Fenerbahçe ölçeğinde takımların hedefi her zaman Şampiyonlar Ligi’nde majör başarılardır. Küme düşme hattında gezip, ihale ihale gezen mafyöz adamların üç otuz paraya kurduğu takımları zar zor yenip Türkiye Kupası kazanmaya çalışıyor.

Daha onlarca şey sayılabilir. Fener’e başarılı diyorsan da kendi başarı skalana göre kendi takımınla bir köşede takıl lütfen. Milyonlarca insan şu anki durumdan rahatsız.
  • levent bilgen  (23.01.19 15:11:24) 
takımın içine sıçılmış halde takımı aldı. aziz olsa daha beteri bile olurdu. acele transferler yaparak işini iyice zorlaştırdı. zaman lazım bu takımdan bir bk olmaz.


  • mikahakkinen  (23.01.19 15:29:24) 
@levent bilgen

bu arada ben başarılı demiyorum, başarılı başarısız diyebilmek için 6 aylık bir sürenin çok kısa olduğunu diyorum
  • freebird5406_2  (23.01.19 15:31:51) 
Bence basarili. Amaci kume dusurmekti cok az kaldi.


  • acemi  (23.01.19 15:32:29) 
saçma bir özgüvenle başladı. bombok kadrosu var ama vizyon mizyon diyerek ilerleyebileceğini zannetti

futbolda en önemli şey futbolculardır. ne teknik heyettir ne de yönetim. futbolcu kaliten neyse aldıgın sonuç da o.

fenerin futbolcu kalitesi lig takımlarının çoğunun altında, sonuçta sıralamada çogunun altında.
  • dafuq  (23.01.19 15:47:35) 
@dafuq, fenerbahçe'nin kadrosu kalite olarak ligdeki hangi takımlardan altta? Yazar mısın bana? Ezberlenmiş saçma laflarla konuşuyorsunuz.

Soldado,
Valbuena,
Skrtel,
Benzia,
Slimani,
Ayew,
Isla,
Dirar,
Jailson,
Nefret ettiğim ama gol kralı Aatıf.

Milli takımda oynayan:

Mehmet Topal,
Hasan Ali,
Volkan Demirel,
Harun Tekin,
Şener,
Ferdi(hollanda alt milli takımında çatır çatır oynuyo)

Bu takımda ruh eksikliği var. Geçen sene de vardı, bu sene de var. Radikal kararlarla yürüyen, sert bi' yönetim olmadığı sürece böyle devam edecek.

AMA BU KADRO LİGDEKİ Başakşehir, Galatasaray ve Beşiktaş hariç hiçbir takımın kadrosundan kötü değil. EDIT: Trabzon'u da sayabiliriz.

Not: Alexspor
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (23.01.19 15:59:47 ~ 16:14:11) 
Ali Koç geldiğinde öyle bir enkazı öyle bir çöküntüyü devraldı ki geçen sezon o enkaz takım ilk 4 sıradaki takım içerisindeki en zayıf kadroya sahip olmasına rağmen şampiyonluğu kılı kılına 3 puanla kaçırdı ve ligin en fazla gol atan takımı oldu. Ali Koç böyle bir enkazı devraldı ve Comollı ile birlikte takımın kimyasını değiştirip ortaya böyle bir başarı koydu. O yüzden kime göre neye göre Ali Koç başarısız? Başarı nedir, felsefi olarak nasıl yorumlanır onları da tartışmak gerek değil mi? Mesela “Ersun Yanal dün de bugün de yarın da gündemimizde olmayacaktır” demesinden bir iki ay sonra Ersun Yanal’la anlaşmak zorunda kalması, kimse bizden şampiyonluk beklemesin derken en kötü ilk 3 hedefinin olduğu düşünülmesi fakat son kastettiğinin son 3 mücadelesi olduğu anlaşılması...

Sırf Koç ailesinden geliyor ve tipi yaşı Aziz Yıldırım’dan daha karizmatik diye bu adam hakkında kime göre neye göre başarısız demek cidden komik kaçıyor. Ne demek kime göre neye göre? Koskoca Fenerbahçe ilk yarıyı 17.sırada bitirmiş, önümüzdeki haftayı ise 18.sırada bitirme ihtimali bile var. Ne demek başarısız olduğu yargısına nasıl vardın? Cidden Ali Koç’un başarısızlığını tartışmak bile komik kaçıyor bu durumda.

Eğer Ali Koç enkazı devraldıysa Fikret Orman neyi devraldı Demirören’den? Tamam ekonomik olarak kötü bir durumda olan kulübü devralmış olabilir ama her sene ve daha geçen sene şampiyonluğa oynamış takımın 17.sıralarda dolaşmasını haklı ve normal, doğal gösteremez. Adam enkazı devralır ama ilk 6’nın içinde olur, büyük kulüpler için ancak budur idare edilebilir en kötü ihtimal. Sonuçta bu takm Alanyaspor değil ki 17.liğinin başarısızlığı başkandan da sorulmasın.

Bir de dediğim gibi şu enkaz muhabbeti de bana çok samimi gelmiyor, enkazı devralmakdediğin 8.sırada ligi bitirmiş Galatasaray’da başkanlık koltuğunu devralan Ünal Aysal’ın hareketidir, liderin 3 puan gerisinde 2.sırada bitirmiş takımın başkanlık koltuğunu devralmak enkazı devralmaktan ziyade bayrak yarışını devam ettirmek gibi gözüküyor. Ha eğer ekonomiden dem vurulacaksa da o 2.olmuş kadroyu koruyup sadece eksik bölgelere birkaç takviye yapmak geçen yaz takımın tamamını değiştirme çabasından hem daha ekonomik hem de daha başarılı olurdu. Sonuç olarak tıpkı Fifa’daki gibi belki yıldızı daha yüksek ama kimyası çok düşük bir takım kaçınılmaz olarak başarısızlığa mahkum kaldı. Ayrıca daha geçen ay “FFP filan artık umrumuzda değil Avrupadan men yemek pahasına har vurup harman savuracağız” gibi abartılı bir dil kullanmasa da üç aşağı beş yukarı bunları kasteden bir başkan için hala vizyonunu övüp başarısız olduğunu inkar etmek gerçekten de dış görünüş ve tipin insanlar üzerinde kendi hemcinslerinde dahil ne kadar etkili olduğunu kanıtlıyor.
  • siyah giyen adam  (23.01.19 16:04:16 ~ 16:11:44) 
köpek insanı ısırırsa değil, tersi olursa haber olur. burda da ali koç başarılı olursa haber değeri taşırdı, hayatında zengin bebesi olmaktan başka vasfı olmayan bir adam olarak başarısız, hatta rezil olunca değil.

bu adamın yakınında, yöresinde bulunmuş kişiler geçmişte nasıl aile şirketlerinin başında bulunduğu kısa sürelerde şirketleri batırma noktasına getirdiğini anlatmışlardı. ailesi de apar topar görevden alıp yurt dışına takılsın diye yollamışlar bebeyi. yıldırım demirören'in sarı laci versiyonu tam olarak. holdingi batırmasın diye kulübü yönetmeye yollanan ajan :)
  • del piero10  (23.01.19 16:05:48) 
Bi keko mahallesine gidip de siz'li, beyefendi'li, pardon'lu konuşsan ne olur?! olmaz, çünkü herifler ondan anlamıyor, üstüne bi de şamar oğlanı olduğunla kalırsın. heh işte koç'un yaptığı şey de tam olarak buydu bana kalırsa. hollandali hoca falan en basta. adamına göre muamele dedikleri şeyi yapması lazımdı.


  • mehmed resad  (23.01.19 16:33:11) 
.1- Fenerbahçe yıllardır AY’ın pislikleri sayesinde zaten olması gerekenden daha iyi yerdeydi. Ali Koç bu tür işlere bulaşmadı. Üstüne bir de VAR geldi. 3 büyüklerin hepsini olumsuz etkiledi çünkü hakemler kesinlikle kayırıyordu büyükleri.
2- AY kesinlikle sabote etti takımı. Ayrıca bence düşünülenden çok daha kötü bir ekonomik vaziyet söz konusu.
3- Sizin gibi taraftarlar yüzünden adam planlarını hayata geçiremedi ki zaten. Cocu bence uzun vadede başarılı olabilecek bir profildi. 4 ayda takımı alıp uçurmasını beklediniz. Sezon başına dönelim. Fenerbahçe’den alıp Beşiktaş’ta 11’e yazabileceğiniz 1 tane bile oyuncu yok bence. Belki zorlasanız 1 tane bulunur. Kadro kötü. Yönetim yeni, hoca yeni ama istediniz ki adamlar 3 günde Fener’i dünya kulübü yapsın.

Not: Beşiktaş
  • shotcrete  (23.01.19 21:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.