[]

is hukuku sorusu

merhabalar,
gorustugum iki sirket vardi. A sirketinin sureci olumlu sonuclandi, elimde resmilesmis baska bir teklif olmadigi icin kabul ettim. yarin sozlesme imzalamaya davet ettiler ve 1 subat itibariyle baslamami istiyorlar.

B sirketinin surecinin de olumlu ilerledigini biliyorum. son bir gorusme kaldi ve onumuzdeki hafta teklif gelmesi muhtemel ve daha cok istedigim bir yer. ayni sekilde olumlu sonuclanirsa 1 subat'ta baslamami tercih ediyorlar.

Bu durumda onumuzdeki hafta A sirketine gelemiyorum demek profesyonelce bir bakis acisi degil ama zor geliyor, ayip olacak diye strese giriyorum.

ve bu durumun herhangi bir hukuki yaptirimi olur mu bana karsi, ondan da cekiniyorum. ne dersiniz?

 
etik açıdan doğru değil.
ama hayat da sizin, istediğiniz işe gitmeniz hakkınız. 2 ay deneme süresi içerisinde (eğer varsa deneme süresi) işi bırakma hakkına sahipsiniz yaptırım olmadan. hukuki kısmını bilmiyorum ama şöyle bir çözüm olabilir. sözleşme imzalamaya gittiğinizde kontrata bakın deneme süresi var mı, ona göre düşünürsünüz.

  • interview with the vampire  (23.01.19 11:10:17) 
B sirketini ara baska bir sirketten teklif aldigini ve yakin zamanda sozlesme imzalaman gerektigini, mumkunse sureci hizlandirip hizlandiramayacaklarini soyle. A sirketinin teklifini de kabul etmeden once baska sirket ile daha gorsutugunu ve oranin da surecini tamamlamak istedigini soylemeliydin. bu durumda yapabilecegin sey, bu hafta sozlesmeyi imzalayamayacagini, yogun oldugunu, sehir disina cikman gerektigini vs soyle. haftaya ertelemeye calis.

en kotu ihtimal A sirketinde ise basla. B sirketi teklif verirse 1 Subatta baslayamayacagini, Martta baslayabilecegini soyle. B teklif verirse ve kabul edersen, 1 aylik deneme suresi sonunda A'dan istifa edersin. deneme suresi iki taraflidir. nasil ki sirket seni begenmediginde bir ay sonra sozlesmeyi feshetme hakki varsa ayni sekilde sen de ayrilabilirsin. hos degil tabiki ama bu hakkin var.
  • crucio  (23.01.19 11:24:57 ~ 11:27:05) 
@crucio B sirketiyle bir gorusmem daha var, A sirketinin teklifini degerlendirme surecini biraz geciktirdim ama yetmedi.

@interview with the vampire 2 ay deneme suresi icinde degil de, sozlesmeyi imzalayip, ise baslamadan vazgecme durumu var.
  • yigitovic  (23.01.19 11:30:01) 
anladım onu zaten ben şöyle düşündüm. 1 şubat cumaya denk geliyor, eğer B şirketinden teklif gelirse 4 şubatta başlamayı teklif edin, diğer tarafa da 1 şubatta başlayıp olmuyor bana göre değilmiş bu iş diyip çıkın (ya da bir hafta daha uzatabilirsiniz tarihleri).. çünkü B şirketinden teklif gelmeme ihtimali de var hala anladığım kadarıyla.

tekrar söylüyorum etik bulmuyorum bunu. transparan olmaktan yanayım her zaman. ama yapacak birşey yoksa böyle olacak mecbur.
  • interview with the vampire  (23.01.19 11:35:12 ~ 11:38:46) 
interview +1. ben de acik olmaktan yanayim her zaman. bu tur durumlarda her zaman soylerim gorustugum baska yerler var, onlarin da cevabini bekliyorum diye. B ile baska bir gorusmen daha olsa bile sureci hizlandirmak acisindan onlarla konusmalisin. mesela gorusmeyi bu hafta yapmaya calis. haftaya hafta basinda da geri donuslerini almaya calis. interview'in dedigine sadece bir ekleme yapabilirim, ise basladigin gun yapamiyorum demek cok hos olmaz bence, en azindan bir kac hafta durum sanki aslinda denemissin de olmamis gibi yapabilirsin.


  • crucio  (23.01.19 22:23:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.