[]

Yoga, Skolyoz, Spor Hakkında Birtakım Sorular

Merhabalar.

Bir süre önce çok hafif düzeyde skolyoz olduğumu öğrendim. Belde de "açıklık" var dediler, hafif ağrılarla kendini gösteren, yanılmıyorsam skolyoza bağlı bir sorun. Bir de "donuk omuz" dedikleri bir sıkışma tespit edildi. Yaş genç, bozukluk çok hafif, öyle olunca yogayla, fizik tedaviyle ve yüzmeyle önüne geçilebiliyormuş. Ben de bugün itibariyle yogaya başladım.

Yoga hocama hem raporu hem de röntgen CD'lerini verdim. Birlikte çalıştıkları fizik tedavi uzmanıyla görüşüp net bir şeyler söylecekler ancak bu şekilde, en azından birkaç ay şınav, plank, barfiks tarzı hareketleri yapmamamı, omuz ve sırt üzerinde o tarz gerilim besleyen hareketlerden uzak durmamı önerdi. Bacak ve karın kasları için ise herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Aylar önce gittiğim fizik tedavici de benzer önerilerde bulunmuştu.

Çok uzattım, sadede geleyim:

1- Bacak ve karın kasları için mümkün olduğunca az makineyle çalışmamı sağlayacak, beni bodyweight building'e devam ettirecek hangi hareketleri önerirsiniz?

2- Üst tarafı, özellikle de göğüs, kol ve sırt kaslarını çalıştırmalık, söylediği gerilim ve omuza baskı vs. sorunlarını engelleyecek neler yapabilirim? Bu işin oluru nedir? Güç kazanmak istiyorum genel olarak (görüntü istemiyorum deyip yalan söylemeyeyim ama o ikinci planda).

3- Bu döneme dair beslenme konusunda bir öneriniz olur mu?

3-4 ay boyunca üst tarafı çalıştırmadan yatmak istemiyorum ama yolu yok derseniz bacak ve karın ile kondisyon meselelerine de eğilebilirim.

Şimdiden çok teşekkürler.

 
bunlara yoga hocanıza ya da fizik tedavi uzmanına neden sormadınız acaba? buradaki gişe memuru adam şu hareketleri yap, şunları ye dese gerçekten yapacak mısınız bunları?

yapacaksan bildiğim kadarıyla yazayım, birkaç yıldır yapıyorum bu sporu.
  • diffarentiationation  (23.01.19 02:45:11) 
Gişe memuru arkadaş bu sporu yapıyorsa kas geliştirmeyi biliyor, üzerine tefekkür etmiştir diye düşünüyorum. Yoga hocası ve fizik tedavi uzmanı ise bana "şunlardan uzak duracaksın" dedi, problemi anlattı, maalesef diğer meseleye dair ayrıntılı form tarif etmedi. Odaklandıkları yer farklı olduğu için ben de alternatif çözümler arıyorum.


  • sevgikusunkanadinda  (23.01.19 03:43:34) 
Reformer pilates. Mümkünse bire bir eğitim şeklinde. Ben fıtık ve skolyozu böyle düzelttim.


  • desdenova34  (23.01.19 08:27:15) 
Yoga sizin bu sorununuza care olamaz. Yoga zihindedir. Oncelikle o sozde yoga hocasindan uzak durunuz. Yoga ile fizik tedavi uzmaninin gorusmesi ne alaka? Sizi yolmaya calisiyor. Fitness, pilates, yuzme size iyi gelecektir. Gittiginiz spor merkezindeki besyo'dan mezun hocalara durumu izah edip yardim isteyiniz. O yogaci sarlatandan uzak durun demis miydim?


  • hepbiarayisicinde  (23.01.19 09:47:19) 
fizik tedavici mi barfiks cekme dedi , yogacı mı ?
Barfiks bana baya iyi geliyor ama sende farklı bir durum mu var? Ve benim fizik tedavi uzmanım barfiks çekmen gerek dediydi.
Özellikle sırt üstü yüzmelisin.
  • bnmzz  (23.01.19 09:53:49) 
birebir hocayla reformer plates. bir cok hoca degistirmis biri olarak bu iste hoca cok cok onemli. biri bana hareketi gosterip geliyorum diyip yanimdan giderken digeri ayak parmagiminin acisina kadar ilgilenmisti de ancak o zaman fayda saylayabilmistim.


  • 65 derece  (23.01.19 11:24:40) 
izometrik egzersizlerle kaslarını güçlendirebilirsin. anladığım kadarıyla eklemlerini fazla yormaman gerek izometrik işini görür.


  • oyle  (23.01.19 14:09:00) 
Çok teşekkür ederim cevaplar için. Yogayı pek çok kişi tavsiye edince ona başlama durumum oldu, Pilates de deneyebilirim zaman içinde.

Barfiks çekmememi ikisi de söyledi, sanırım omuzdaki sorundan ötürü. Dediğim gibi, şınav, plank ve barfikse ikame hareketler arıyorum kol güçlendirmek adına.

İzometrik egzersizler tam olarak neleri kapsamakta bu durumda?
  • sevgikusunkanadinda  (25.01.19 01:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.