[]

Kıl dönmesi

Kuzenim geçen hafta ameliyat oldu, az önce konuştuk ve kendisi felaket durumda. Acısı falan yok ama hep uzanıyor, yürüyemiyor, tuvalet ihtiyacını ayakta gideriyor falan baya korktum.

Şimdi biliyorsunuz, işsizlik var, şanssızlık var, talihsizlik var bende. Bu da çıkar yarın. Ama nasıl çıkmaz?

Çıkmaması için ne yapmak lazım?

 
açık ameliyat olduysa iyileşmesi aylar bile sürebilir.

bu birden çat diye çıkan bişey değil, düşün minicik bir sivilce boyutunda çıkıp 3 4 sene doktora gitmeyip müdahele etmeyince tüm kuyruk sokumuna yayılıyor.

yapabileceğin bişey yok, çıkarsa en kısa sürede ufacıkken gidip aldırman gerekir yani 1 dikiş atılması var, oradan el büyüklüğünde kocaman yer alınması var.

fark bu kadar bariz, çıkarsa gidersin, 5 dakkada alırlar 1 dikiş atarlar geçer gidersin.
  • killerbee  (22.01.19 23:58:07) 
Peki bunun bir önlem yöntemi yok mu?


  • zaman  (23.01.19 00:00:55) 
bende de aynı korku var. şu ana kadar olmadı, daha da olmaz inş diyorum çünkü yapacak bir şey yok olmaması için


  • prasinos  (23.01.19 09:36:26) 
Lazerle bütün kılları aldırın. En az 2 günde bir duş havluyla iyi bir kurulanma. Risk oldu sana yüzde sıfır


  • JackDanielSparroww  (23.01.19 10:51:30) 
kilo vermek lazım, kot tarzı dar pantolonlardan çok giymemek lazım. erken müdahale dışında yapacak bir şey yok.


  • zgrydn  (23.01.19 10:53:30) 
kaykilarak oturmamak lazim. sik dus almak lazim. o bolgeyi terli tutmamak lazim.


  • yigitovic  (23.01.19 10:55:54) 
Banyo sabunu ve banyo lifini alacaksın 2 günde bir ya da 3 günde bir her tarafını güzelce bir temizleyeceksin.

Dar kot falan giyme.
  • komando kani var bende  (23.01.19 11:20:53) 
benim de başıma geldi ancak, senin bahsettiğin gibi bir zorlukla karşılaşmadım. Tabii kıl dönmesinin nerede oluştuğuna bağlı.

Bende, tam kuyruk sokumunda oluşmuştu. Normalde sandalyeden pek fazla kalkmam ve kıllı biri de sayılabilirim, ama en alakasız yerde çıktı bu bende. Bana kalırsa sebebi, terli bir biçimde armut koltuğa oturmaktı. Ev taşıma sırasında götümden terler akarken (kutulama, ayırma, temizlik vs.), her yorulduğumda armut koltuğa oturmuştum. Bu da götünün üstüne değil de, beline doğru kaykılarak oturmak demek.

Ameliyat kısmı ise çok zorlayıcı olmadı. 1 gece kaldıktan sonra taburcu oldum. Yalnız "yatma" kısmı mecburi zaten. Götünde dikiş olan bir insanın hiçbir şey olmamış gibi oturup kalkması mümkün değil zaten. Ama yürüme ve tuvalet ihtiyaçlarında hiçbir problem yaşamadım. Araştırma hastanesinde olmuştum hatta ameliyatı. Ama ben vakit geçirmeden gitmiştim. O bahsedilen küçük sivilce, kıl dönmesi zaten, fark ettikten 2-3 hafta sonra ameliyat olmuştum. Hatta en kötü kısmı, anesteziden sonra oluşan baş ağrısıydı. Bol bol su için ve genel anestezi yerine sadece bel altınızın uyuşturulmasını isteyin.

(Benim ameliyatımda bir boklar oldu ve ben sadece belimin aşağısının uyuşturulmasını istememe rağmen, ikisi birden yapıldı. Sanırım öğrenciler, öğretmenler bayağı bir ders işledi üzerimde.)
  • kusmakla kusamamak arasindaki ince cizgi  (23.01.19 13:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.