[]

sizce köpeklerin tasmasız dolaştırılması tehlikeli midir?

sb




 
son derece tehlikelidir. ağızlıksız dolaştırılması da. ırk ayrımı yok. bunu görüp ses çıkarmayan polis, zabıta ve it sahipleri umarım belasını bulur.


  • ya ben lan neyse  (22.01.19 20:18:43 ~ 20:33:12) 
Elbette. Hem köpek için hem etraftaki diğer insanlar için.

Düşün, ufak ırk, agresif bir köpeğin var ve tasmasız gezdiriyorsun. O sırada caddeden karşıya iki tane kedi koşarak geçti. Senin agresif onların peşine yola atladı ve BAM.

Fecaat.

Öte yandan saldırma alışkanlığı olmasa bile büyük ırklardan korkan insanlar var. Hayvanın üzerine yürüyen kaçan vs oluyor. Ben insan olarak bile kaldırımda karşı karşıya geçerken çarptığım kişiye nasıl davranacağımı bir anda kestiremezken köpek ne yapsın?

Bence hem evcil için hem çevre için en güvenlisi tasma.
  • g man  (22.01.19 20:19:53) 
elbette köpekten köpeğe fark var.
ama şimdi birine takıp birine takmayınca olmaz çünkü saldırgan köpek sahibi onlarada takın o zmn vs der.
o sebeple lazım.
  • dedim dedim de kime dedim  (22.01.19 20:21:05) 
golden vs. ırklar için şart değil ama millet dört ayaklı her şeyden tırstığı için tehlikeli olmasa da gerekli.


  • passion rules the game  (22.01.19 20:31:45) 
Hepsine sart.
Bizim burada kucuk olanlara takmiyorlar, sahilde kediler bunlari parca pincik ediyor sonra daha da sahile gelemiyorlar :)

Niyeyse kediler tasmasiz sahipli kopege cok sinirleniyor.
  • acemi  (22.01.19 20:35:46) 
Tehlikeldir net. O bisey yapmaz abi mantigi aptalca.


  • stavro  (22.01.19 20:36:47) 
kopek var kopek var.

su tatli seye eksiup.com tasma atmaya kiyamam.

daha buyuk ve saldirma riski olan kopekler evet kesinlikle tasma ile dolastirilmalidir.

bana bir tane saldirmisti boyle saldirgan evcil kopeklerden. buyuktu. ben de tabii ergendim daha ve korkuyordum kopeklerden. simdi bana saldiran kopeklere ben saldiriyorum.

olay 8 yil once basima gelmistir.
ergenlik yillarim.
abimle bir yere is icin gitmistik, onun isi vardi bende onla beraber gittim. neyse gittik iste, abim arabanin icinde ben de arbadan inmis ona geri geri gelmesi icin sesli komut veriyordum. bu sirada bir adam ve simarik kopekleriyle yol aliyorlardi. kopek havliyordu ve tasmasizdi. cinsini bilmiyorum. simarik kopek uzerime yurudu, kopekten kacarken kaydim, cenemi yaraladim ve yuzuk parmagim yerinden cikti. sahibinin rahatligi da ayri bir koydu, kopek saldiriyor adam kacma diyor. lan hayvan nasil kacmayayim, yesin mi beni?
araya cevredekiler girdi adam kacti gitti. olan bana oldu sonucta. cenemde hala iz var.
olayi unutmus degilim.
bu yuzden boyle buyuk ve simartilmis saldirgan kopeklerinizi tasma ile dolastirin. sahip cikin kopeklerinize. rica ediyorum.
  • Leonardo~Da~Vinci  (22.01.19 20:57:15 ~ 20:58:26) 
tehlikelidir. bir köpek sahibi olarak belirlenmiş alanlar dışında köpeklerin tasmasız dolaşmasına kesinlikle karşıyım. hiç beklenmedik terslikler ya da kazalar yaşanabiliyor.
mesela benim köpeğim şu anda 15 yaşında ve kalp hastası. anlaşamayacağı bir köpek - ne kadar küçük, sevimli ya da zararsız olsa da - ona zarar verebilir. 6 aylık şirin mi şirin bir golden yavrusunun fazla enerjisi ve sevgi merakı yoldan geçen hamile bir kadını yere düşürmeye yetebilir... gibi.
köpek sahiplerinin kontrolü altında köpek parklarında ya da izole alanlarda saatlerce oynayabilirler ama :)
  • semyasa  (22.01.19 23:48:55) 
Hiç bir köpek tasmasız dolaştırılmamalı, bazı cinslerde de mutlaka ağızlık olmalı. Bu kuralları tam olarak ne zaman uygularsak o zaman biraz daha gelişmiş ülke standartlarına yaklaşırız.


  • John Bloor  (23.01.19 09:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.