[]

Doktora yeterlik, tez izleme jürilerinde öğretim üyeleri para alıyor mu?

Selam arkadaşlar,
Geçen ay doktora yeterlik sınavına girdim geçtim. Sırada tez önerisi, tez izleme vs. var.

Aklıma takıldı, özellikle okul dışından gelen hocalar neden vaktini ayırıp geliyor sadece beni tanıdıkları için tezimde katkıları olsun gelen yeni akademisyenleri bilsinler network olsun vs mi yoksa bir şekilde katıldıkları jüri başına para alıyorlar mı?

Alıyorlardır herhalde diye düşündüm ama o da garip, enstitüler hocaların iban numaralarını mı istiyor nedir :D

 
Maddi katkıyı bilmiyorum ama olması kuvvetle muhtemel. Bir de akademik puan olarak katkısı var. Alanları ile ilgili bilgiler konusunda güncel kalmak için de çok iyi bir sistem olduğunu düşünüyorum bir hoca için ayrıca, hakkıyla yaptığında işini.

edit:puan katkısı olduğunu düşünüyordum savunma jürisinde, yokmuş öğrenmiş olduk.
  • ruz  (22.01.19 14:14:23 ~ 29.01.19 22:06:53) 
Hayır herhangi bir maddi bir getirisi ya da akademik puan olarak katkısı yok yeterlik ya da tik jüriliğinin. Genelde birbirini davet etme şeklinde ilerliyor, yani senin hocan zamanında o jürilerin öğrencilerine gitmiş/ya da ileride gidecek, resmi bir kayıt değil elbette bu söylediğim. Sadece doçentlik jürisinin getirisi var bu arada, onu da UAK karşılıyor bildiğim kadarıyla.


  • depol  (22.01.19 15:04:54 ~ 15:05:07) 
depol +1. Yoksa o jürileri kurmak bu kadar zor olmazdı :) Genelde danışmanınızın tanıdığı hocaları araması ile yürüyor bu işler. Hem bazı hocalar bayağı eğleniyor bu yeterlik jürilerinde ki sınava giren aday olunduğunda çok da fark edilmiyor ama aslında bayağı ilginç tartışmalar yaşanıyor bu jürilerde. Ayrıca yeterli olmanızı da tebrik ederim, tezinizde başarılar :)


  • wish i could find a way to disappear  (22.01.19 16:33:08) 
Bir akademisyen olarak cevap vereyim: üstüne para almayı geçtim, bazı üniversiteler yol parasını bile vermiyor, biz gitmek için cebimizden para harcıyoruz yani :) akademik puanı falan da yok. Niye gidiyorsunuz derseniz, bu işin gereklerinden biri de bu, her şey para için yapılmıyor, kimse yapmazsa bu kadar jüri nasıl yürüyecek? YÖK jürilerde üniversite dışından bir hocayı zorunlu tutuyor. Ayrıca bugün başkasına lazım olan yarın bana lazım oluyor, bizim de jüri üyesi ihtiyacımız olduğunda onları davet edebiliyoruz. Bahaneyle arkadaşlarımızı görüyoruz, hocalarımızı görüyoruz, yeni çalışmalar öğreniyoruz, değişiklik oluyor. Ben kendi adıma davet eden hocayla şahsen tanışmamış olsam da, böyle bir talep geldiğinde işlerimi ayarlayıp mutlaka gitmeye çalışıyorum. Tanışıklık varsa zaten gidiliyor, lafı bile olmuyor.


  • opucuk baligi  (22.01.19 20:30:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.