[]

arayıp baba adınızı soran bankalara

söylüyor musunuz? ulan bana çok saçma geliyor. sen arıyorsun ben bilgi talep etmedim niye söylüyorum dedim. işte başkası açabilir telefonu diyor, e ne yapacak sanki diyorum? hesabınızla işlem yapabilir diyor. ulan hesapta işlem yapacaksa sor yedi ceddine kadar da bilgi vereceksen ver, ben bir şey söylemem diyorum, kapatıyor.

hala bu şekilde aradıklarına göre bir tek ben vermiyorum baba adını galiba :)
sizde durum ne?

 
veriyorum ya. kişisel verilerim konusunda hiç muhafazakar değilim. zaten bankacılık sistemlerinde müşterisi olmadığın banka bile tüm bilgilerini görüyor. babamın adı da çok gizli bi bilgi değil alsın ne yapayım yani.


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (22.01.19 13:57:08) 
kampanya, sigorta vs satış işleri için aradıklarında söylemiyorum.
sonucunda tamam yapalım dersem istersiniz bilgiyi yoksa vermiyorum diyorum.
bu şekilde bilgi veremiyoruz maalesef diyorlar.
çok üzüldüm yaa peki o zaman iyi günler deyip kapatıyorum.
  • eeb  (22.01.19 14:15:13) 
ben aramadığım sürece söylemem
adımı bile söylemiyorum

  • superb  (22.01.19 14:16:39) 
ben hevesle dinleyecek gibi yapıp yüzlerine kapatıyorum, çok gzel oluyor.


  • hasmetizm 2046  (22.01.19 14:51:30) 
superb +1

Ben aramadıysam söylemiyorum
  • zombi  (22.01.19 15:10:24) 
Arayan taraf bilgi istemese bile, önce arayan numarayı teyit ediyorum. Çoğu sefer bankadan vs. aradılar, "telefon numaranız bankanın numarasıyla uyuşmuyor" deyip kapattım. Sonra asıl numaradan geri aradılar hep.
Veya direk arayıp, "bankadan arıyoruz, öncelikle doğum tarihinizi teyit edebilir miyiz" dediklerinde, "siz aradınız, ben bilgi vermek zorunda değilim" deyip öyle dinliyorum.
Canları isterse.
  • quaker  (22.01.19 15:43:01) 
aranmak istemediysem kesinlikle bilgi vermiyorum.
bir arkadaşım da bu soruya şöyle cevap veriyor:
"ben sana ananın adını soruyor muyum, sen aradın sen söyle ananın adı ne?"
  • exquake  (22.01.19 16:53:17) 
Banka arayınca yanlış numara diyip geçiyorum, bir daha aramıyorlar. İsim olunca ya internetten ya da şubeden hallediyorum zaten.


  • dox  (22.01.19 16:59:09) 
Beni aradıklarında, güvenemediğim için bilgi veremeyeceğimi söylüyorum. Uzatmıyorlar da. Kimseye, seninkinin adı ne falan demem. Ya da yüzüne falan kapatmam kimsenin. Müsait değilsem de, müsait değilim kusura bakmayın deyip kapatıyorum. O da işini yapıyor. Orada çalışandan hırsımı alacak değilim.

Sürekli aranma durumuna karşı da, kampanyalar hakkında bilgi almak istemiyorum, lütfen numaramı sistemden çıkarır mısınız diyorum, çıkarıyorlar.
  • windowsguvenlikduvari  (22.01.19 17:00:47) 
Sifre falan haric her turlu bilgimi veriyorum. Bilgi paylasiminda nerede duracaginizi biliyorsaniz o kadar da pimpirik olmanin alemi yok.

Misal beni arayin simdi "merhaba babanizin adi nedir" deyin hemen soylerim.
  • brkylmz  (22.01.19 17:09:00) 
aramalarini ben istemediysem söylemiyorum


  • her giriste sifresini unutan adam  (22.01.19 17:12:39) 
ben hiçbir özel bilgiyi vermiyorum, o zaman "lütfen bankanızın şu numarasından arayıp şu birimle görüşür müsünüz" diyorlar kibarca. yaptığımızda herhangi bir paranoyaklık olduğunu da düşünmüyorum.


  • paslanmaz pencere  (22.01.19 22:41:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.