[]

her gün sela okunuyor

şu istanbul ülkesinin büyükçekmece vilayetinde her gün bu vakitlerde sela okunuyor etraftan birinin cenazesi vesilesiyle. bir evvel vakit düşünürdüm, her gün sela okunması gerek diye. neticede nüfusun yoğunluğundan dolayı her gün mutlaka bir cenaze çıkıyordur her cami için. düşündüğüm başıma geldi. ya herkes için sela okunmaya başladı geçmiş tarihin aksine ya da ölülerimiz çoğalmaya. iki takdirde de islami kolonizasyonun nişanelerinden biri olan yüksek bir mevkiden bağırma hadisesinin ağırlaştırılmış bir versiyonuyla karşı karşıyayım. ne oldu bu selalar darbe sonrasında kullanımının yükseltilme mevzusunda olduğu gibi artık her gün cenazeler vesilesiyle kullanılır mı oldu?




 
İstanbul'un her yeri aynı. Sene olmuş kaç binlerce kişinin yaşadığı mahallede umrumda olmayan birinin ölümünün minareden duyurulması gibi çağdışı bir uygulama ne zaman sona erecek merak ediyorum.


  • dox  (22.01.19 13:14:41) 
ikinci kez okunuyor şimdi.


  • kaufman  (22.01.19 14:06:16) 
15 temmuzdan sonra mı dikkatinizi çekti sela okunması? Sela bayram namazı, cuma namazı, cenaze namazına çağrıdır. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz sizin için olmasa bile ölen kişinin yakınları için anlamı var sela okunmasının. Çağdışı diyorsunuz ama küçük biyerde yaşarken ilçe olarak kimin öldüğünü seladan ve sonrasında yapılan anonslardan öğrenirdik.


  • ferrarimizolaydisatardik  (22.01.19 14:09:51) 
Ses yüksekliğini arttirdiklari icin artık daha çok dikkat çekiyor.


  • herhaltibiliyoring  (22.01.19 14:22:46) 
Müslüman olduğunu sürekli hatırlayacaksın, değilsen de sesini çıkartmayacaksın, sana dinletilene her koşulda rıza göstereceksin. Kabaca bu bence.

Laik bir ülke ama diyaneti var, o da sadece camilerle ilgileniyor. Aynı hesap işte.
  • jnlbnnn  (22.01.19 15:29:40 ~ 15:31:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.