[]

abd vizesi ve uçuş prosedürü

yakın zamanda abd ye tezimle alakalı gitme durumum var. vizemi aldım. daha önce abd ye gidenlere sormak istiyorum.

uçağa almama durumları da olabiliyormuş bu yaygın bir şey mi? 3000 lira verip bilet alacağız vize iptali vs olursa ne olacak ?

ayrıca abd ye vardığımızda havalimanın da pasaport polisi neler soruyor ?

 
Eğer terör bağlantılarınız yoksa böyle şeyleri düşünmeyin. Her ülkenin böyle hakları var teorik olarak da işte aranan biri değilseniz bir şey olmaz.


  • whoosie  (22.01.19 12:42:10) 
Pasaportunun süresi bitmek üzere ise almayabilirler. Amerika’ya giderken olmadı ama başka bir ülkeye giderken bir iş arkadaşımızın pasaport süresi 1 aydan az olduğu için kontuarda check-in yapmadılar. Check-in yaptıktan sonra uçağa almamaları için kapıda büyük olay çıkartman lazım.


  • malheiros  (22.01.19 12:43:55) 
uçağa alınmama pek olası değil de pasaport polisi sizi ülkeye almayabilir. o anki duruma göre ahiret soruları da sorabilir, iyi eğlenceler diye buyur edebilir yahut ülkeye almayabilir.


  • prasinos  (22.01.19 12:52:16) 
yok yahu, ekstrem bir durum o almama. gidince geri gonderilmen de ekstrem. sanki ihtimal yüzde elliymis, ne cıkarsa bahtına gibi yazıyor arkadaslar.

gidince de, niye geldin, nerede kalacaksın, hosgeldin. donus biletini de belki sorar. sen kalacak yer, donus bileti ve saglık sigortanı yanında bulundur.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (22.01.19 13:13:39 ~ 13:14:23) 
almanyaya ilk gittiğimde cüzdanımı açtırıp kaç paran var göster demişlerdi. insanın psikolojisi bozuluyor. aynı saçmalık abd de de başıma gelir mi diye düşündüm. gerçi almanyaya 2.gidişimde hiçbir şey sormadılar ama ne bileyim.


  • hayvan gibi yazar  (22.01.19 13:46:55) 
Ben de bir konferans için gitmiştim. Gitmeden önce internette okuduklarım sayesinde pasaport kontrolünden acayip tırsmıştım. Bütün süreç içerisinde en kolay kısım burasıydı. Sıram gelince gerekli belgelerin olduğu dosyamı verdim. Polis sadece "how much?" dedi :)


  • bruce mclaren  (22.01.19 14:14:09) 
facebookda bir grupta gördüğüm şey yüzünden şaşırdım ve araştırmaya başladım. vatandaş 3 sene önce washington dc belediyesi tarafından davetle abd ye turist olarak gitmiş, 2 sene sonra tekrar gitmeye kalktığında uçağa binerken abd den emir geldiğini uçağa binemeyeceğini çünkü vizesinin iptal edildiğini söylemişler. bu elemanda abd dış işlerine mail atmış niye böyle oldu diye belgelerinizin geçerliliği şüphe oluşturduğundan yeniden konsoloslukta başvuru yapmanız gerekiyor demişler. almanyadaki yaşadığım şeyi de düşününce kabus gibi.


  • hayvan gibi yazar  (22.01.19 14:22:07) 
yalnız bir yüksek lisans tezi yazacağım kafada saç kalmadı stresinden bıkkınlık geldi danışmanı ayrı dert, kitap ve kaynak yoksunu kütüphaneleri ayrı dert, seyahat etmesi ayrı. Gezmeyi de severim ama bu yuksek lisansa bulaştığımdan beri yetiştirme paniği yuzunden keyif alamıyorum hiçbir şeyden.


  • hayvan gibi yazar  (22.01.19 14:37:27) 
vize aldıktan sonra çok umurunda olmasın zaten bir sorunun olsa vize vermezlerdi. ama şuna kendini hazırla amerika'ya girişteki pasaport görevlileri çok suratsız oluyorlar heyecan yapma herkese karşı öyleler.


  • kraldan cok kralci  (22.01.19 16:00:07) 
teşekkürler @kraldan çok kralcı

dikkat ederim. bu arada vizeyi alırken şubat sonunda gideceğimi söylemiştim, mart ayında gitmem sorun olur mu? konsolosluğa ve elçiliğe ulaşıp soramıyorum.
  • hayvan gibi yazar  (22.01.19 16:27:32) 
@hayvan gibi yazar hiç sorun olmaz rahat ol. vizen elinde olduğu sürece istediğin zaman gidebilirsin. hiç sorun yapma etme.


  • kraldan cok kralci  (23.01.19 10:03:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.