[]

D vitamini takviyesi

Merhaba,
Rutin kontrollerimde d vitamini seviyem dusuk cikti. Doktorum devit-3 ampulu receteledi ama icerigi hakkinda tartismalar mevcut, paraben dahil bazi kanserojen maddeler var.
Amazon abd’de gordugum kadariyla oradaki takviyelerin cogu sadece d vitamini ve zeytinyagi iceriyor. Bizde de devit’e alternatif, daha masum bir takviye var midir, bilenler yardimci olabilirse sevinirim.


 
ben ocean marka k2 vitamini katkili d3 kullaniyorum. (doktor tavsiyesi ile)
emilim yagda daha rahat oldugu icin hepsinde yag vardir. devit'in icerisinde ayrica butilhidroksitoluen varmis onunla ilgili de soyle bir bilgi buldum. www.food-info.net

ocean markali da bu yok.
paraben hic duymadim. bildiklerim bu kadar.
  • 65 derece  (22.01.19 12:24:57) 
tanınır, bilinir, işinin ehli bir aktar yok mu olduğunuz yerde? işe yarayacak karışımları yapabilirler bence.


  • hepbiarayisicinde  (22.01.19 12:31:50) 
Ben de doktor tavsiyesiyle ocean d3k2 kullandım. Çok küçğk dozlarda kullanmama rağmen oldukça başarılıydı. Ocean kaliteli bi zeyrinyağı kullanıyor, ben gönğl rahatlığıyla kullanmıştım.


  • ruh i tibbiye  (22.01.19 12:32:37) 
@hepbiarayisicinde istanbul’da yasayinca insan kimseye guvenemiyor


  • yigitovic  (22.01.19 13:05:30) 
@65 derece hangi dozda ve ne siklikla kullandiniz?


  • yigitovic  (22.01.19 13:06:11) 
devid içindeki zararlı maddeler hakkında kaynak verebilirmisiniz ?
bu konuyu epey araştırmıştım ama böyle bir bilgi denk gelmemişti.
biz ailecek devid ampul kullanıp bazen kan testi ile durumu kontrol ediyoruz.
  • aslindasorunumpsikolojik  (22.01.19 13:34:16) 
dekinon


  • ladybird  (22.01.19 13:58:40) 
Merhaba,

Evet devit BHA veya BHT içeriyor, bu maddenin Amerika ve Japonya gibi ülkelerde kanserojen ilan edilmiş olmasından dolayı kullanımı yasak.

D vitamini seviyenize göre Ocean marka D3 veya D3K2 kullanabilirsiniz. D3 düz D vitaminidir, D3k2 ise D vitamini + k2 vitaminidir. D vitamini seviyesi yükseldikçe vücutta kalsiyum emilimi artar, bu da böbrek taşı gibi istenmeyen etkilere sebep olabilir. K2 vitamini bu noktada kalsiyumun bu tip istenmeyen etkilerini önlemek için var.

D vitamini seviyesinin kanda sabit tutulması öneriliyor son zamanlarda (bkz: D vitamini konseyi), bunun için tek seferde 300.000 iu almak yerine düzenli olarak her gün 10.000 iu almak daha çok öneriliyor. Mesela Ahmet Aydın kg başına günlük 100-150 iu almayı önerir, buna göre 70 kilolu biri 70*100 = 7000 ile 70*150 = 10500 iu arası d vitamini almalıdır. Her gün 10.000 iu alacaksanız eğer d vitamini seviyeniz 60-70'lere gelene kadar k2 kullanmanıza gerek yok der Canan Karatay, bu seviyenin üstü için D vitamini alınacaksa K2'nin de kullanılması tavsiye ediliyor ama.

Ocean markasının ürününde 1 damla = 1000 iu yazar, kutusunda da günlük önerilen doz 1 damla yazar, yani 1000 iu. Daha yüksek doz önerilebilmesi için ilili markanın sağlık bakanlığı onaylı olması gerekiyor, bu onayların da çıkması çok uzun sürüyormuş. Ocean şu anda gıda bakanlığı onaylı olduğu için onun yönetmeliğince en fazla 1000 iu tavsiye ediyormuş. Sizdeki d vitamini miktarına ve kilonuza göre günlük ne kadar almanız gerektiğini hesaplayıp ona göre takviye alabilir, ayda bir ölçtürerek takip edebilirsiniz.

d vitaminini alırken yağlı gıdalarla almaya özen gösterin, yağlı bişeyler yemediyseniz yanında 1-2 yemek kaşığı zeytnyağı alın.Bu sayede emilimini arttırmış oluyorsunuz.

Not: Bu markayı eczanelerde bulabileceğiniz gibi internette de bulabilirsiniz, hatta internette muhtemelen daha ucuza bulursunuz. Bir diğer temiz içerikli marka da VeNatura markası, yine internet ve eczanelerde bulabilirsiniz.
  • taurina  (22.01.19 14:00:17 ~ 14:01:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.