[]

sizce trafik cezalari ne olmali caydirici olmasi icin?

az once yine bi alkollu surucu haberine denk geldimde..
baktim, cezasi 6 ay ehliyete el konmasiymis..
cok az degil mi ya.. (alkol kullanicisi bir ehliyet sahibi olarak yazdigimi da belirteyim bu arada)
bence alkollu arac kullananin ehliyetine 5 yil el konulmali,
eger ölümlü bir kazaya sebep olduysa ömür boyu ehliyet verilmemeli..

 
Kesinlikle. Ücret olarak da aylık gelir veya aracın fiyatına oranlı bir fiyatlama yapılmalı. Şu an emniyet şeridi cezası çok düşük mesela.


  • roket adam  (21.01.19 19:43:25) 
Ehliyete el koymak yerine alkolüyken araç kullanan birinin hapse atılması gerek bence. Birinin ölümüne sebep olmasına gerek yok. Alkollüyse zaten birini öldürmeye teşebbüs etmiş oluyo.

6 ay hapis cezası olsa, para cezası veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrilemese bence gayet güzel olur. Alkollüyken araç kullanan bi insan bence her türlü sorumsuzluğu yapabilir.
  • (s)AINT  (21.01.19 19:44:41) 
taksim meydanında sallandıracaksın bunlar bak yapan kalıyor mu


  • dox  (21.01.19 19:46:46) 
finlandiya'da hız yapan işadamına 63 bin euro ceza kesildi. kesinlikle gelire oranla cezalandırma yapılmalı.

haber'e gözatmak isteyenler için linki (git: www.ntv.com.tr)
  • ada meltemi  (21.01.19 21:08:20) 
para cezalarının tümü gelire göre veya o anda kullanılan araba bedeline göre olmalı.

ehliyete el konulması konusunda da ilk seferi için bence 6 ay normal. tekrarı halinde artıyor zaten. fakat burada iki konu var. birincisi "onun tanıdığı, bunun akrabası" diye bir torpil olmayacak. ikincisi de ehliyete el konulduktan sonra sahte ehliyetle veya ehliyetsiz araç kullanımı olursa cidden çok büyük yaptırımı olmalı.
  • sanal uyku  (21.01.19 21:36:48) 
Bence arabaya el konulmali.


  • wishmaythşngs  (21.01.19 22:40:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.