[]

isim, firma tecil

şimdi diyelim jenerik bir isim var ör Boğaziçi
şimdi ben yeni bir firma ve marka çıkartıcam diyelim atıyorum Boğaziçi Ahşap
domain vs boş gözüyor.
Ben şimdi domain'i alıyorum firmayı kuruyorum vs vs
2-3 yıl sonra atıyorum Boğaziçi Elektrik gelip ben 'Boğaziçi' kelimesini aldım bunu diğer şeylerle birleştirip vs kullanamazsın demesin? atıyorum boğaziçi yüzük, boğaziçi elmas, boğaziçi ayakkabı vs.

böyle bir dünya var mı?

 
Hatırladığım kadarıyla, aynı faaliyet alanı içerisinde değilse sorun olmuyordu.


  • shangrilla  (21.01.19 13:41:40) 
Domain almak başka şey, marka tescili başka şey. Karıştırmayın.

Domaini aldıktan sonra size kimse bir şey diyemez, o domain yenilediğiniz sürece size ait. İlk gelen alı rmantığı var burada.

Ama "Boğaziçi Ahşap" markasını tescil ettirmezseniz ileride biri "boğaziçi ahşap" markasını tescil ettirirse dava açıp tabelanızı söktürebilir.

Ya da "boğaziçi" diye bir marka tescil ettirirse ve yaptığı iş kollarına ahşap ile ilgini sınıfları da ekletirse yine tabela söktürür.

Ama domaine bir şey yapamaz.
  • John Bloor  (21.01.19 13:41:49) 
Marka tescili yapılırken tescil kategorisi seçiliyor. Yapacağınız iş koluna göre bu kategorilerde tescil ettiriyorsunuz. Boğaziçi Elektrik sadece elektrik alanında tescil ettirmişse, diğer alanda siz tescil ettirebilirsiniz. Ancak burdaki maliyetler çok yüksek değil (Kategori başına 240 TL gibi birşey) o yüzden büyük markalar genelde bütün kategorilerde tescil alır.


  • talasas  (21.01.19 21:44:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.