[]

bilgisayar mühendisi iş tecrübesi, başlangıç, vs.

son sınıf bilg. müh. öğrencisiyim. birkaç dersim kaldı bitirmek için. iş ilanlarına bakıyorum, özellikle kariyer.net veya secretcv.com'dan. minimum 1 sene tecrübe istiyorlar junior veya yeni mezun isteyenler bile. iş tecrübem var fakat mesleğimle çok alakalı olan şeylerde değil. anlamadığım şey nerede başlayacağım ben çalışmaya. hani iş bulamamak gibi bir korkum yok fakat cidden kıl oluyorum bu adamlardaki tecrübe takıntısına. tecrübe eden, bilen vs. var mı. illa dandik bir yerde bir sene çalışmak zorunda mıyım yani?




 
Eğer okulda proje vs yaptıysan ve CV'ne yazabiliyorsan, problem olmaz 1 sene iş tecrübesi olmaması.
Tabi projeden kastım, C++ ile calculator değil :)

  • lex  (23.03.10 17:59:04) 
güzel maaşlı iş demedim zaten. herhangi bir şekilde başlayacak bir işten bahsediyorum. ortalama üstü bir devlet üniversitesinin bilgisayar mühendisliğinden mezun olan bir insanın iş görüşmesinde gösterebileceği kadar özgüveni de varsa iş bulamayacağını düşünmüyorum ayrıca.


  • uckac  (23.03.10 21:42:56) 
iamthewalrusulan'ın dediğine katılmıyorum.

Eğer sadece derse gittiysen, ders içi/dışı hocalarla falan proje yapmadıysan, evet, doğru düzgün iş bulmak zor olabilir. "Sadece üniversite okuyayım bitince bakarız" dışı bir yol izlediysen işsiz kalmazsın.

Ayrıca, bir alana hakim olmak yeni mezun birinin harcıdır ve olmalıdır da. Sonuçta bilgisayar mühendisliği temelde evinde bilgisayarda oturup yapabileceğin bir çok "alan" barındırıyor. Elektronik mühendisi gibi 30000$'lık devrelere vs ihtiyacı yok kişinin, bir alana hakim olmak için.

Son olarak, mezun olduğun okulun da oldukça etkisi oluyor iş görüşmelerinde ve işe alımlarda.

Güzel maaşdan kastınız nedir bu arada?
  • lex  (23.03.10 23:05:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.