[]

Office 365 Home kazık mı yiyorum?

2013 yılından beri Office 365 Home kullanıyorum. 5 kişiye kadar paylaşabiliyorum ve aile olarak tanımladığım kişilere 1TB onedrive depolama alanı veriyor.

Ancak başlarda aylık fiyatı oldukça makulken artık ayda 50tl civarı ödemeye başladım. Yılda 600tl ediyor. Sizce kazık mı yiyorum? Onedrive + ofis gibi hizmetleri daha uygun fiyata alabileceğim bir kampanya vs veya daha ucuza tek seferlik lisans satan yerler(onedrive pakedi içeren) var mı acaba?


 
Öğrencilik varsa öğrenci paketi daha uygun oluyordu ama diğer türlü uyguna bulmak zor, kur çok fazla etkiledi. Bir de fiyatlama politikasına bir olay var, bölgesel olarak fiyatlıyorlar, mesela kur 2 lirayken 1 liradan işlem yaptıklarını düşün, böylece çok fazla kullanıcıya erişebileceklerini biliyorlar ama kur 6 lirayken 3 liradan devam etmiyorlar çünkü kullanıcılar için 3 lira erişilebilir değil, bu durumda erişebilenden çıkartmaları gerekiyor parayı, 4.5 lira yapıyorlar.

Yine de 50 lira da hala cüzi gibi bence. Onedrive'ı ne seviyede kullanıyorsunuz ve office uygulamaları ne seviyede hayatınızın parçası? Yani mesela para kazanırken onlar da bir yerinde kazancınızın? Ben böyle bakıyorum.
  • atom karincanin torunu  (20.01.19 23:42:09) 
Akademiseynim. dolayısıyla word + ppt + excel hayatımda oldukça önemli yer tutuyor. outlook da kullanyorum.

Ayrıca kongre vs. çok geziyorum, başka bilgisayarlardan sık dosyalarıma ulaşmak ihtiyacı duyuyorum. Kısacası onedrive hayatımı ciddi şekilde kurtarıyor. 1 tb'lık kısmın yaklaşık 40 - 50 gb kısmı dosya. ayrıca uygulanma yoluyla cepten çektiğim fotoğrafları doğrudan onedrive'a yükleme imkanı da fotoları arşivlemek açısından bana oldukça kolaylık sağlıyor. (Bu arada eşim de akademisyen dolayısıyla aynı şey onun için de geçerli ve akademisyen bir arkadaşımız daha kullanıyor paylaşım üzerinden)

sanırım haklısınız. sonuçta bu yaştan sonra illegal ofis kullanacak durumum yok. eh aylık 50tl de dediğiniz gibi çok da fazla bir miktar değil. sadece şu sıra n11 gibi yerlerde gördüğüm ucuz ve tek seferlik lisanslı office reklamları kafamı karıştırdı.

bu tip teknolojilerle aram çok iyi olmadığı için sormak istedim. yanıtınız için teşekkür ederim.
  • asethuan  (20.01.19 23:47:40 ~ 23:49:44) 
açıköğretim okuyorum, aof.edu.tr uzantılı adresim sayesinde bedavaya kullanıyorum full paketi.


  • işimdeyim gücümdeyim  (20.01.19 23:52:05) 
Akademisyenlere ücretsiz paketleri var diye hatırlıyorum, bir incele derim: products.office.com


  • roket adam  (21.01.19 00:21:43) 
edu.tr uzantılı e-posta adresi ile temel ihtiyaçları ücretsiz, tamamını ise epeyce indirimle kullanabilirsiniz.


  • lordoz  (21.01.19 00:51:09) 
O paraya sifirda ofis yazdirirsin. 3600 tl vermissin.

Ki zaten dunya kadar bedava alternatifleri var(depolamanin da). Ama 50 lira koymuyorsa devam.
  • acemi  (21.01.19 01:30:22) 
N11 de 20 tlye ömür boyu yasal lisans satılıyor


  • aslindasorunumpsikolojik  (21.01.19 01:33:47) 
n11'de satılanlar office 365 değil ama. 10tl'ye office 2019 aldım diyelim. sadece tek bilgisayarda 2019 word, excel ve powerpoint sağlıyor. outlook, publisher, access yok. tablet ve ios android yok. yarın bi gün office 2020 çıktığında çöp. 1 bilgisayara tekrar lisans gerek. en önemlisi onedrive ve skype yok. ben aktif olarak evde 1 desktop, okulda 1 desktop + 2 dizüstü kullanıyorum. benim haricimde eşim, kardeşim ve bir arkadaşım da benim hesabımdan office kullanıyor. ayrıca 4 kişi 1TB onedrive depolama alanı kullanıyoruz. dolayısıyla n11'deki lisanslar benim işimi sadece %5 görüyor.

office 365 ile 2019 karşılaştırması: products.office.com

bizim okulun microsoft ile anlaşması varmış. burda yazılanları araştırınca buldum. verilen bağlantıdan edu.tr üzerinden de girdim. 5 bilgisayara kadar ücretsiz bedava kullanabiliyorum. one drive depolama boyutumu anlayamadım. ama 1TB ise çok mantıklı. tek sorun paylaşımdaki diğer kişiler. bakalım. onu da zaman içerisinde yavaş yavaş buraya taşıyarak çözerim.

şimdilik yine de en mantıklısı, işlevseli ve basit kullanım 50 tl lik 365'de ha aynı seviyede aynı anda 4 kişiye office ve 1TB depolama alanı sağlayan uygulamalar varsa iddia edildiği gibi, zevkle dinlerim sevgili @acemi
  • asethuan  (21.01.19 01:51:22 ~ 01:55:04) 
N11’de full office 2016’yı 85 tl’ye aldım. Tavsiye ederim.


  • kumulatifvergimatrahi  (21.01.19 09:53:18) 
google drive 2tb aylık 30 lira. office'i de key ile kullanırsınız arkadaşların dediği gibi.

hatta google'ın kendi ofis programları da var androidde bir şeyler açmak için oldukça işe yarıyor. dediğiniz ek özellikler olmayacaktır ama.

düzeninizi kurunca bozmak zor oluyor. ben de photoshopa ayda o parayı veriyorum sürekli. dolar yükselince baya acıttı.
  • argent dawn  (21.01.19 10:15:17 ~ 10:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.