[]

Vahdettin neden İngiltereye gidiyor

İngiltere değil mi çoğu Osmanli toprağını elde eden.

Bu adam neden İngiltereden siginma talep ediyor?


 
Osmanli topragini kim seyapar, adam kendi g*tunu kurtarma peşine dusmus.


  • stavro  (19.01.19 22:15:21) 
iyi de adam neden dusmanina gidiyor, ulke mi kalmadi baska?


  • Jeckson  (19.01.19 22:16:51) 
  • trgydl  (19.01.19 22:18:27) 
çünkü kendisini alabilecek bir tek ingiltere var. Istanbul'da zırhlı hazır, kendisi ile işbirliği içinde.


  • babilbaligi  (19.01.19 22:21:51) 
rusya veya ingiltere'ye kaçabilirdi. o dönem ruslar osmanlıyı fazla sıkıştırdığı için ingilizlere takla atıldığından ingiltereye kaçması daha makul. ingilizlerle de muhakkak işbirliği vardı.


  • prasinos  (19.01.19 22:23:17) 
şimdi insanlar abd'ye sığınıyor, o zaman da ingiltere o pozisyondaydı

ayrıca vahdettin ile ingilizler düşman değil ki. vahdettin savaş sonrası padişah oldu ve ingiltere ile barış yapıldı, ingilizler istanbulu işgal ettiler, vahdettin ile iş birliği içerisinde sevr uygulamaya çalıştılar. o dönemde istanbulda ingiliz işgali, ordusu ve donanması vardı ve doğal olarak bir ingiliz gemisi ile akdenizdeki maltaya göç etti.
  • dafuq  (19.01.19 23:03:36 ~ 23:04:15) 
Ülker'e sormak lazım :)


  • herhaltibiliyoring  (20.01.19 02:09:33) 
jeckson: düşmanına gidiyor demişsin ya.. güzel yakalamışsın, aslında düşmanına gitmiyor. vahdettin dünya savaşının sonunda yine ingiliz hoşgörüsü ile tahtta duracağını sanıyordu. istanbul işgaline bir şey dememesi, kuvayi milliye üzerine adam göndermesi biraz da bundandır. ingiliz güçlüdür ve padişahı da tahtta tutabilir - diye düşünüyordu. Ne de olsa o da bir krallık, değil mi?


  • ebabil curnatasi  (20.01.19 10:24:32) 
O dönemde Vahdettin İngilizlerle düşman değildi, dikkat edersen Vahdettin Türkiye'den gittiğinde (1922) zaten Ankara Hükumeti (1920) kurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti resmi olarak ilan edilmese bile defakto olarak varlığını sürdürüyordu, bu noktada İngilizlerle düşman olan Vahdettin-Osmanlı değil Mustafa Kemal-Türkiye Cumhuriyetiydi, yani Vahdettin'in Malta'ya gittiği dönemde zaten Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı müttefik konumundalardı, bu durumda İngiltere'nin himayesine girmesinde bir gariplik yok yani.


  • angelus  (20.01.19 11:18:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.