[]

kampçılığa giriş?

selam olsun size duyuru ahalisi.

bi süredir beni bi kamp merakı sardı. ama hiç bilgim yok, çevremde de bilen kimse yok. dolayısıyla bir rehbere ihtiyacım var, şu an için özellikle eşya alışverişi için. youtube kanalı, site, kitap olabilir. teşekkürler.


 
Yardımcı olayım hocam. Yaz kış yağmur çamur her mevsim için destek verebilirim.


  • Nature Works  (19.01.19 22:09:57) 
abi baharda başla kışın hem zor hem masraflı olur.

(bkz: kamp yapacaklara tavsiyeler)
  • hasmetizm 2046  (19.01.19 23:44:51 ~ 23:52:37) 
Öncelikle çadır alacaksın, uyurken altına sermek için mat alacaksın, ben biraz rahatıma düşkün olduğum için şişme yatak tercih ediyorum. Uyku tulumu lazım ama ben hiç almadım sevmiyorum. Bi çadır lambası iyi olur. Sonracığıma yere oturmayı pek sevmediğim için katlanır masam var, çanta şekline giriyor ve içine dört tabure alıyor. Bi kamp ocağı almalısın bi de yedek kartuj. Kamp için kap kacaklar var onlardan da al. Bi tane termos al. Isıttığın suyu muhafaza edebil. Gece dolaşmak için kafa lambası alabilirsin ama bana ışığı yetersiz geliyor kuvvetli bi fener kullanıyorum. Su kenarına kamp kuracaksan ufak tefek balık avlayabileceğin malzeme al. Gitmeden önce gideceğin bölgeyi araştır. Bi keresinde muş'ta akdoğan gölü çevresinde kamp kurdum, sabah ayıyla karşılaştım. Hava durumu hakkında mutlaka bilgin olsun. Ailene ya da aykınlarına şu tarihte dönmezsem... diyerek lokasyon vererek bilgi ver. Çünkü tek başına olmak biraz sıkıntılı. Yakacak toplarken düştüğün yerde kalabilirsin mesela. Saydığım bütün malzemeleri ince eleyip sık dokuyarak satın al. İhtiyaçların doğrultusunda hareket et, mesela sadece bahar aylarında kamp yapacaksan beş mevsimlik çadır alma gibi. Ankaradaysan daha fazla yardımcı olabilirim sanırım.

Çok keyifli bi uğraştır. Tadını aldıktan sonra gecenin bi vakti yatağından kalkıp bi yerlere gidebilirsin :)
  • antihero  (20.01.19 14:35:17) 
Çadır/mat/tulum alarak başla ve kamp yapan bir gruba kendini yama.

Oradan tecrübe edinip, görüp kendine göre ihtiyaçlarını eksikliklerini tamamla.

Mükemmel bir aktivitedir, kolay gelsin.
  • John Bloor  (21.01.19 10:53:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.