[]

depresyonu atlatmak için bir uzmandan yardım almak zorunda mıyım?

çok önceden psikologa gitmiştim ama verim alamadığımı düşünerek yarım bıraktım. zaten seans başına fahiş fiyatlar ödüyordum. devam edemezdim.

her şey bir yana, devlet hastanesinden bir uzmana görünecek olsam bile ben birine kendimi anlatmayı sevmiyorum. utanıyorum, çekiniyorum. ayrıca gücüm yok. değil psikolog veya psikiyatr, kimseyle konuşacak enerjim kalmadı ne yazık ki. şu satırları yazarken bile inanılmaz üşeniyorum.

"şikayetlerin ne?" derseniz ağır bir karamsarlık, umutsuzluk, suçluluk, kaygı, mutsuzluk ve odaklanma güçlüğü çekiyorum. ders çalışmaya, duş almaya, yemek yemeye, odamı toplamaya ve hatta oturduğum yerden kıpırdanmaya bile gücüm yok. yarı-ölü gibiyim.

kendi kendime biraz olsun iyileşmemin yolu var mı yoksa bu raddede profesyonel yardım şart mı?

 
ingilizcen iyi ise cognitive behavioral therapy için kaynaklar var, doğrudan ingilizcesini oku derim. Değilse bilişsel davranışçı terapi diye çevrilmiş sanırım. Çeşitli testler, uygulamalar, egzersizler ile beynini kendin de eğitebilirsin eğer gerçekten kendi başına yapmaya niyetli isen. Ama yine de en azından 1-2 seans bu işin uzmanı birisi ile görüşüp bir yol yordam öğrenmen faydalı olacaktır.


  • paslanmaz pencere  (19.01.19 15:08:46) 
Ben 20lerin basinda sikinti yasamistim. Uzmandan falan destek almadim, kendim cozdum.


  • stavro  (19.01.19 16:03:19) 
Ben psikanaliz gördüm, ilaç almadığım yıllara yanarım. Kesinlikle birine görün ama işin hakiki ehli olmalı. İnsana birkaç haftada iyi geliyor, sonra da yavaştan bırakıyosun, kendine eziyet etme.
Nişantaşında prof. timuçin oral'ı öneririm. gereksiz ilaç vermiyor asla ama muayenesi 600₺ ve birkaç haftadan önce randevu alamayabilirsin

  • gadlemler  (19.01.19 23:38:27) 
Ilac kullanmadan oonce 2 kez dusunup sonra bir kez daha dusunun derim.


  • stavro  (19.01.19 23:44:58) 
ilaça ihtiyaç varsa almamak büyük hata. çünkü ilerliyor. ben denedim zamanında :)
iyi hissetmek diye bir kitap var, bir araştırın isterseniz.

  • omonia  (20.01.19 00:19:54) 
Depresyonun hangi seviyede olduğuna göre değişir ilaç zorunluluğu, söylediklerin günlük hayatını ciddi etkileyen şeyler. Kimseye ilaç kullan ya da kullanma diyemem ona doktor karar verir ama ailemden biri ilaç tedavisine geç başladığı için daha kötü bir hastalığa bulaştı. Ben kendim major depresyondan ilacın yardımıyla kurtuldum ama ilaç dolaylı yoldan etki ediyor bence, şöyle ki; ilaç kullandığın zaman kafan rahatlıyor karamsar düşüncelerden uzaklaşıyorsun ilacın sağladığı o rahat alanda depresyonla mücadele etmeyi öğreniyorsun, öğrenmelisin. İlaçsız yolları dene olmazsa ilaç kullanmaktan korkma en azından git bi psikiyatrla görüş. Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşirsin :)


  • lorne malvo  (20.01.19 00:58:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.