[]

3 gündür geçmeyen hıçkırık

Babam tam 3 gündür hıçkırıyor. Hastaneye de gitmiş, 2 kere iğne, 1 serum kar etmedi. Hıçkırmaktan uyuyamıyordu annem dün uyku ilacı vermiş de uyumuş.
Midesine bakılmış, beyin tomografisi çekilmiş, kan tahlili vs hıçkırmasına sebep olabilecek hiç bir şey bulunamadı. Kafayı yemek üzereyiz ailecek. Öyle böyle bir hıçkırık değil bazen artarda 3 kere falan hıçkırıyor.
İnternette yazan her şeyi denedik gibi yine de çözüm olmadı.
Başına daha önce böyle bir şey gelen var mı? Ne yaptınız da geçti?

Edit: Dün itibariyle artık hıçkırmıyor (tabii tekrar başlayabilir, garantisi yok)
Endoskopi çekildi ve ülser olduğu ortaya çıktı. Doktor hıçkırığa sebep olabildiğini söyledi ve midesinden parça alındı ama ciddi birşey görünmüyor kanser vs gibi bir görüntü yok.
Belki günün birinde bir başkasına da yardımı olur diye güncellemek istedim.

 
İş arkadaşım aynı sorun sebebiyle 2 hafta öbce hekime gitti. Beyin tomografisi falan çekmişker bişey yok.
En son soğuk algınlığı-gribin bunu tetikleyebileceği kanısına varmışlar. bikaç gün içerisinde geçti hıçkırığı.

  • angelitoo  (19.01.19 11:23:20 ~ 11:27:02) 
biraz araştırma yaptım da bu tür hıçkırıkların birden fazla sebebi olabiliyormuş. bu konuda uzmanlaşmış bir doktor lazım gibi görühüyor. inşallah buradan bir tavsiye çıkar.
şurada onlarca sebepten bahsedilmiş.
www.facebook.com
ilk düşünülmesi gereken hıçkırık başlamadan hemen önce yaşanan veya uzun süreli bir rahatsızlık var mıydı? veya ilk defa kullanılan ilaçlar da bunu tetikliyormuş.
  • orijinal nick bulamadim  (19.01.19 11:25:21) 
Karın ultrason ile pankreasa bakmakta fayda var!


  • mc limon  (19.01.19 11:35:43) 
@angelitoo evet aynı zamanda da grip bayağı. inşallah ondandır


  • matilda  (19.01.19 12:03:29) 
hıçkırık garip şey. uzun süren hıçkırık için etraflı kontrol şart. bir günden uzun süren hıçkırık durumunda danışanın bir poşet içine nefes alıp vererek (kağıt poşet tavsiye ediliyor, herhalde plastik kokusu rahatsız edebilir diye) nefesini düzenlemesini sağlamaya çalıştıklarını görmüştüm. şimdi baktım yine, denenebilir. iyi hissetmezse (çünkü karbondioksit sarhoşluğa benzer etkileri olabilen bir şey) durması yazılmış. bir de damağın bitimindeki yumuşak bölgeyi baş parmakla ovalamak yolunu hatırlıyorum. sakinleşmesi lazım babanızın; sanırım en çok bu yardım eder. bir de check-up iyi olacaktır.


  • e haliyle  (19.01.19 17:43:24) 
Geçmiş olsun,House m.d vakası gibi bir olay olmuş


  • Ulufruko  (20.01.19 01:53:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.