[]

websitesi açarken koyduğumuz ismin seo ya etkisi

Websitesi isminin seo ya etkisi var mıdır arkadaşlar?

Mesela ikinci el araba satacağız diyelim; ikincielaraba.com veya markthomas.com isimleri arasında seo noktasında bir fark olur mu?

umarım anlatabilmişimdir derdimi.

 
bildigim kadariyla olmamasi lazim. cunku o zaman haksiz rekabet olur. sirf herifciohglunun biri daha onceden aldi diye boktan sitesi senin daha guzel sitenin onune gecmesi o arama sonuclarina olan guveni sarsar.

gunumuzde machine learning, deep learning, ai gibi kavramlar costugu icin artik arama motoru robotlarini insan gibi dusunebilirsin. ayni konuda hizmet veren 100 site icinde en ozgun, durust, anlasilir siteyi yapan on plana cikar. tabi marka istisnasi da yok degil. mesela tcddnin sitesi bok gibi. ama trde 1.000.000 kisi hergun kalkip tccbiletal.com'u aramaz. o yuzden ilk siraya, ustteki kriterlere uymayan tcddnin boktan sitesini koyar.
  • mayeskuel  (19.01.19 11:35:49 ~ 11:39:47) 
Tabii ki domainin etkisi çok fazla


  • sekerse tehlike  (19.01.19 11:55:00) 
en azından anahtar kelimenin domain içerisinde bir yerde geçiyor olması başlangıçta az da olsa etkili fakat sonrası için önemsiz. eğer gerçekten content'i güncel, bounce rate'i düşük bir site olacaksa hiç dert etmenize gerek yok.


  • ocanal  (19.01.19 12:47:32) 
konudan tamamen bağımsız bir domain koymaktan bahsediyorsun; bu elbette bir dezavantaj.
domain de SEO'nun bir parçası ve kelalaka bir domain kullanarak rekabet edebilme potansiyelinden harcıyorsun.

Site iç-dış SEO çalışması gerektiği gibi yapılır ve dijital pazarlama strateji kurgusu kuvvetli olur ise domain konusu ölümcül bir etki yaratmaz diye düşünüyorum.
peki risk almaya gerek var mı? bence yok.

sözün özü site içeriği ile uyumlu bir domain seçmen yararına olacaktır.
  • velhasilkelam  (19.01.19 23:55:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.