[]

Elektrik hattına çok mu yüklenirim ?

Elektrik konusundan hiç anlamadığım için elektrikçi çağırmam lazım mı ya da ne yapmam gerektiği konusunda emin olamadım.
Şimdi çalışma odamda standart bir priz ve bu prize bağlı bir 5li priz var. Bu prizin üzerinde
1- Büyük bir Led tv
2- Ps4
3- İnternet modem bulunuyor

4. boşluğa yeni bir 5li priz takarak

1- Epey fazla güç çekeceğine inandığım bir PC
2- Yine aynı şekilde büyükçe bir monitor
3- Ses sistemi
4. Lambader tarzı bir aydınlatma grubu takmayı düşünüyorum.

Tek bir prizde bu kadar çok fişin olması sıkıntı yaratır mı? Genel olarak Pc ( monitor ve ses sistemi) açık olduğunda diğerleri kapalı olur. Yani hepsinin aynı anda çalışma olasılığı şimdilik çok düşük. Ama yine de sıkıntı yaratır mı ve yaratabilirse nasıl bir önlem almalıyım?

 
otomatik sigortanın atmaması için odadaki diğer prizleri boş bırakabilirsiniz ama problem olacağını sanmıyorum. bir tane elektrik süpürgesi taktığınızda hepsinin toplamından fazla akım çekmiş oluyorsunuz.


  • blackmamba  (18.01.19 21:57:57) 
Gidip 8'li 10'lu priz al, çoklu prize başka çoklu takılır ama yüksek akım çekmek riskli olabilir. Ucuz bişe zaten bunlar. Çok kalitelisini almama gerek yok.

Kaçlık sigorta var bilmiyorum ama fuşonlu değilse atar zaten anlarsın. Gidip bakabilirsin de kiminin üstünde yazar kaçlık sigorta olduğu.

Ekran maksimumun maksimumu 100w
Pc en fazla 1000w
Ses sistemi yakmaz. Anlık 300w son ses basta çıkar belki, yoksay veya ortalama 50w de.
500w etmez ama ps4 de.
Modem 10w var mıdır belki hadi 20 olsun.
2. Monitör de 50 de hadi.
2000w yapar, hepsi bir kettle etmiyor bile.
  • bos gezenin bos ustasi  (19.01.19 00:34:40) 
Açılın uzman geldi.

Salonda Coin Mining yapmış biri olarak şöyle söyleyebilirim ki; hiçbir problem olmaz.En azından binanın elektrik hattı çok eski değilse. Bizim bina 30 yıllık. Bir ev ortalama 3 KW tüketimi kaldırıyor, ama bunu tek oda ve tek priz olarak düşünme. Bizim salonda iki priz var ve bu prizlerden birine 6 ekran kartı olan bir sistem, diğerine de aynı şekilde 6 ekran kartı olan bir sistem bağladık. Bu sistemlerden birinin ekran kartları güçlüydü ve anlık olarak 865 watt çekiyordu, diğeri ise 600 watt. Yani toplamda 1465 Watt. Bir odadaki iki priz 1465 watt.

Gelelim ne sorun yaşadık. Genel olarak bir problem yaşamadık fakat 865 watt çeken sistemin olduğu hat biraz problemliydi, birkaç ayda bir kez sigortalar atmıştı. Bunun dışında 1 sene boyunca, 24 saat çalıştı bu sistemler.

Senin cihazlarının ayrı ayrı ne kadar güç tükettiğini bilemem ama aklımda ortalama bir rakam var.

Büyük bir led tv: 100-120 watt
Ps 4: Max 165 watt (kendi sitesinde yazıyor ama ben o kadar tükettiğini sanmıyorum)
Modem: 20 watt

Bilgisayarın max: 100 watt (bende 2 tane 27 inch monitörlü pc var 140 watt tüketiyor)
Monitörün: 40 watt (bir adet 27 inch 40 watt tüketiyor)
Ses sistemi: 40 watt diyelim
Lambader: 100 watt

Toplamda: 585 Watt

Bana kalırsa hiçbir problem çıkmaz. Yukarıda sorunlu prizden dahi 865 watt tükettiğimi belirttim. Seninki 300 watt gerisinde.

Edit:

Bu kadar sisteme akım korumalı priz öneririm. Ben şunu kullanıyorum mesela

www.hepsiburada.com

Ek olarak watt ölçer her eve lazım. Şunu kullanıyorum

urun.n11.com
  • sorumatik  (19.01.19 00:51:16 ~ 01:08:01) 
Sorun olmaz gibi görünüyor ancak kullandığınız 5li prizler kaliteli, standart logolu ürün olsun. Ucuz birşey kullanmayın.


  • mikro patlama  (19.01.19 09:38:54) 
sorun olmaz ev hattın sağlam kaçak akın rolen ve sigortalarının amperleri yüksekse. akım korumalı priz alıp daha rahat edebilirsin.


  • mikahakkinen  (19.01.19 09:53:59) 
Hayir fazla yuklenmezsin. Epey fazla guc cekecek dedigin PC cekse cekse 750-800w ceksin, hatta 1000w olsun hadi. Digerleri de oyle olaganustu cekmez.
O aletlerin hepsini toplasan en fazla bir elektrikli ufo kadar ceker oyle soyleyeyim.

  • stavro  (19.01.19 10:25:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.