[]

Gillette'i boykot eden var mi?

SB
Varsa neden



 
bir kadın olarak etmiyorum.
neden sorduğunu sorabilir miyim?

  • interview with the vampire  (18.01.19 13:01:23) 
ben de etmiyorum neden edildiğini bilmiyorum.
bir reklam lafıdır gidiyor ama işin aslını öğrenemedim.

  • basond  (18.01.19 13:03:20) 
Etmiyorum, reklamda beni rahatsız eden bir durum yoktu.


  • kablelvuku  (18.01.19 13:04:54) 
Reklamı şimdi izledim. Bu reklam yüzünden boykot edecek olana Gillette mal satmasın zaten.

Erkekleri kötü gösteren bir şey yok reklamda. Kötülüğü kötü gösteren bir şey var reklamda.

Bu reklama laf atanlar muhtemelen okulda sınıf arkadaşına zorbalık yapan, kızlara laf atan, kadınları kendilerinden altta gören tipler yoksa neden rahatsız olsunlar?

Ha bu arada Gillette bir erkek markası da sayılmaz. Kadınlar da kullanıyor(Türkiye'de pek yaygın değil).
(bkz: Gillette Venus)
  • bos gezenin bos ustasi  (18.01.19 13:08:29) 
Taciz ve şiddet dünyanın bir gerçeği. Bunu yüzümüze vurdular diye herhangi bir markayı boykot etmek yerine bu taciz ve şiddette bulunan insanların genel ahlak kurallarından yoksun yetiştirildiğini kabul edip bizden sonraki nesilleri düzgün birer insan olarak yetiştirmemiz gerektiğini vurgulamaya çalışmışlar diye düşünüyorum. Bence gayet güzel reklam.

Boykot edenlerin reklamda kendini gördüğünü düşünüyorum.
  • desdenova34  (18.01.19 13:10:04) 
kadınım, etmiyorum. feminist ya da feminazi de değilim.

reklam bir pr çalışması olarak oldukça başarısız, bunu kabul ediyorum. hedef kitlesinin hoşuna gidecek bir paylaşım değil sonuçta. ancak, bütün erkeklerin öcü olmadığını bildiğimiz gibi,kadınların daha çok taciz edildiğiniz de biliyoruz. bu reklamı izleyen erkeklerin "biz böyle değiliz, ne saçmalamışlar" falan diye düşünmek yerine "ben böyle değilim, ama çevremde böyle olaylar var mı gerçekten" diye düşünüp gözünü açmasını isterdim ki bir kadın taciz edildiğinde fark edip yardım edebilsin. çünkü tacizci fark edildiğini fark ettiğinde genelde geri adım atıyor. kadının yanına gidip yardım etmenize bile gerek yok yani. tacizciye bir bakışınız yetebilir.

hayatınızda kaç defa tacize uğradınız? sözlü ya da sözsüz? sadece bakışlarla ya da fiziksel temas ile? kaç defa takip edildiniz? otobüste kaç defa sıkıştırıldınız? sadece ayaktayken değil, cam kenarına oturdurduğunuzda bile yanınıza oturan adamın sizin tarafınıza milim milim kayması sonucunda?

açıkçası ben sayamadım. ki hayatım boyunca izmirde, sözde medeni güvenilir semtlerde yaşadığım halde. en son geçen kış, araba kullanırken ara sokaktan anacaddeye sağa dönecektim ve haliyle yavaşladım, karşıdan karşıya geçmek isteyen adama da yol verdim. adam ne yaptı, arabanın önünde durup direkt bana döndü, saçmasapan dil hareketlerinin ardından kapıma doğru yürümeye başladı. ve sokağın önünde çöp kamyonu durdu cadde üzerinde yani adam arabanın önünden çekildiği halde ilerleyip kaçamadım. neyse ki sokağa birkaç kişi girdi yürüyerek ve adam da benimle uğraşmaktan vazgeçip gitti. evet camlarım kapalı kapılarım kitliydi. ama kendimi arabanın içinde bile güvende hissedemedim.

o kadar çok var ki, günün her anında her yerde tacize uğruyoruz. üzgünüm ama bunu yapanlar da erkekler. ve ben, bir kadın olarak, gillette'in bu olaylarla ilgili erkeklerin farkındalığı arttırmasına çalışmasını sevdim.

bu hafta runner safety awareness week"miş. kadınların yüzde 43ü koşarken tacize uğruyormuş. 30 yaşın altındaki kadınlarda bu oran yüzde 58e kadar çıkıyormuş ve erkeklerde ise bu oran yüzde 4müş. tabi tacize uğrayan kadınların belki yüzde 70i bunu bildiriyrdur, erkeklerde bu oran belki yüzde 10dur. onu bilemem, ancak yine de bir fikir olsun diye söylüyorum.

çünkü ben gerçekten erkeklerin bunu anlamasını dilerim.

bu arada saat firmasının da reklamını izledim, elbette erkeklerin bir çoğu çok daha ağır işlerde çalışıyor, evin direği olma gibi sorumlulukları ve toplumsal baskı var. bunun zaten farkındayım. işlerinin kolay olduğunu asla söylemiyorum. çoğu kızın kahramanı babasıdır en başta, annesi değil mesela. ancak ikisi ayrı şeyler ve ben insanların bunu anlamasını isterdim.
  • the end of time  (18.01.19 13:27:15) 
Konusulmak isteyen, ilgi arayan bir ergenden ileri gitmedigi ve bu sinirlar icinde ezik reklamlar yaptigi icin, evet, ettirim.


  • buf-e kür  (18.01.19 14:11:38) 
@the end of time +1


  • chitosan  (18.01.19 14:24:10) 
feministim, feminizmi feminazi olarak degerlendiren insanlarin da feminist olmamasi cok guzel bir sey bence.
boykot edilecek bir sey yok. kadinlar tacize ugruyor, siyahiler ayrimciliga, dunyada irkcilik var, taciz var. welcome to the real world. reklamlarin cinsiyetcilik yapmasi ve bir cinsiyeti basmakalip olarak empoze etmeye calismasi baska bir sey, burada gosterilen baska bir sey. reklamda da butun erkekler tacizci olarak gosterilmemis zaten, taciz yapmaya calisanlari engelleyen erkekler falan da var.

  • kassiopeia  (18.01.19 14:42:54) 
Feminazi tavrindan once de ediyordum. Philips makine almistim zaten.

Cunku urunlerine planli eskitme uyguluyor.
  • acemi  (18.01.19 14:56:58) 
evet boykot ediyorum. arko ve wilkinson kullanıyorum ohh mis

neden: bokunu çıkardılar çünkü. kusucam artık bu her yerde feminist propaganda görmekten
  • dafuq  (18.01.19 15:55:26) 
birbiriyle kavga eden iki çocuğu teşvik etmeyin ayırın diyen reklamı feminist diye yaftalamak çok bağnazca bir yaklaşım. reklam direkt feminizm üzerinden anlatmıyor ki derdini, bu sorunlar bir tek kadınların sorunu da değil. bağnaz feministlere karşı çıkanların bağnazlıkları komik cidden.

ben etmiyorum, samimi bulmasam da "erkek" bir markanın böyle "cesur" şeyler söylemesi hoşuma bile gitti.
  • Bruce  (18.01.19 16:03:03 ~ 16:03:31) 
Kavga eden 2 erkek cocuk ayrilmaz. Kavga eden 2 yavru kediyi de ayirmazsin, hatta birbirlerini dislerler. boyle seylerle gelisiyor memeli yaratiklar.

Zaten reklamin tek rezilligi o degildi, 40 tane(oturup saymislar) beyazi suclu gostermesi zencileri super gostermesi vardi.
Bir de isine gelmeyen Youtube yorumlarini silip sonra kendilerine parayla like atan adamlar tuttu.
Yine de rekor dislike yedi.
  • acemi  (19.01.19 09:35:41) 
Reklâm meriç işi. Traşı haftada 1e indirerek protesto ediyorum


  • her gece aç  (19.01.19 10:46:59) 
reklamı geç izledim, rahatsız olunacak birşey görmedim reklamı olumlu buldum


  • freebird5406_2  (19.01.19 17:02:07) 
youtu.be
Yukaridaki cevaplarin herhangi birine dogrudan karsi cevap niteliğinde degildir, tsk.

  • stavro  (25.01.19 12:54:29 ~ 13:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.