[]

rippetoe deadlift öğretirken (videolu)

neden kalçayı yukarida dizleri geride istiyor bu kadar?

youtu.be


 
Normalde conv. deadlift yaparken klasik setupta kalça ne çok dipte durur ne de dik tutulur, ikisinin arasında bir noktada durur fakat deadlift yaparken kalça ve bar tek bir düzlemde hareket etmelidir. Yani kalça arkadan öne tek bir düzlemde, bar da ayaküstü diz ve omuz hizasında tek bir düzlemde hareket etmelidir, işte, klasik setupa kalça bir miktar aşağıdan başladığı için kalçanın tek bir düzlemde hareket etmesi yerine önce aşağıdan yukarıya, sonra arkadan öne hareket etmesine neden oluyor, o da haliyle lumbara çok fazla yük bindirdiği sakatlık çıkarıyor. Bu model setupta ise dikkat edersen kalça sadece arkadan öne doğru, yani %100 kalça aktivasyonuyla hareket ediyor tüm yük bacaklarda ve kalçada absorbe oluyor, o nedenle lumbara daha az yük biniyor.


  • angelus  (18.01.19 11:48:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.