[]

Şu mont kış için nasıl?

Hiç bu tür bir mont giymedim. Kullanışlı ve rahat mı? Çok soğuk havalarda dahi gayet iyi sıcak tuttuğunu okudum bir çok yorumda. Deneyimleyenlerden öğrenmek isterim. Alırsam iade şansım olmayacak belli sebeplerden. Onun için kesin kararım olmalı almak için.
www.boyner.com.tr



 
guzel mont ama o paraya okuz aliriz. bir monta 1500 vermek, no!


  • exlibris  (18.01.19 00:15:44) 
Su kabarik ceketler kimseye yakismiyor. Yastik gibi gorunuyorsunuz. Madem o kadar para vericen iki katli falan normal bir ceket alin, bir de kazlar yolunmasin ayni zamanda. Hem pahali, hem cirkin, hem hayvan tuyu.


  • Traveller  (18.01.19 00:17:42) 
North face, jack wolfskin, helly hansen gibi markaların montlarını kullanmış biri olarak decathlon'dan kaz tüyü bir mont tavsiye ederim 5te bir fiyata.
Dolgu yogunlugu(fill power) ve dolgu dağılım orani gayet iyi. Çok teknik gezilere, yüksek irtifalara çıkmayacaksan veya aşırı soğuk bölgelerde kullanmayacaksan parana yazık.

  • karacigerim vur kadehlere  (18.01.19 00:25:52) 
yarısı fiyatındaki mont da çok soğuk havalarda aynı seviyede sıcak tutuyor. north face, columbia falan gibi markaların montları gerçekten gereksiz. ha çok param var ve marka takıntım var dersen al ama bu markaların sadece ayakkabılarına bu paralar değer bence onun dışında parana yazık.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.01.19 00:28:13) 
800 dolgu kaz tüyü olan herhangi bir mont bayaa sıcak tutar. Arctic expedition montları bile o civarda oluyor.

ANCAK, bu montta su geçirmezliğe dair bir bilgi yok, sadece kuru temizleme yapılır yazmış, varsa da ben görmedim. Eğer dış astarı su geçiriyorsa kısa süreli yağmurda o kaz tüyleri ıslanacak ve hayvan gibi üşüyeceksiniz. Bu seviyede dolgulu bir mont alacaksanız dış astarı mutlaka su geçirmez olsun.
  • taurina  (18.01.19 00:29:49) 
Ek olarak gerçekten çok sıcak tutmalı, ısı kaybetmemeliyim, -35 derecede 8 saat geçireyim filan diyorsanız 800 fill ve su geçirmezliğe ek olarak insulaiton özellikli mont bakmanız lazım, bu da fiyatı 4-5e katlayabilir.

Yok -10'ları çıkarsa yeter o kadar soğukta kalmıyorum diyorsanız yarı fiyatına benzer dolguda ürünler de bulabilirsiniz Decathlon'da fln.
  • taurina  (18.01.19 00:32:12) 
@karacigerim vur kadehlere -Bahsettiğiniz mont hangisi decathlondan?


  • neyyirnevcivan  (18.01.19 00:47:26) 
Asiri sicak olur. Turkiye'de erzurum gibi bir yerde yasamiyorsan gereksiz.


  • hot potato  (18.01.19 00:47:35) 
Vietnam’da 20-30 dolar bunlar ya biraz daha orijinal bir şey al dostum o paraya


  • monkey  (18.01.19 01:23:40) 
@monkey Orjinalleri zaten bu paraya alınabilir. Dediğin fiyatlar sadece logosu basılı imitasyonları için geçerli olabilir.


  • neyyirnevcivan  (18.01.19 03:44:57) 
Benim bu montlarla terk derdim sahiden deli gibi ısıtıyor olması. Yani terliyorsun olm, bu nasıl iş? Bu tip mont giydiğimde içime yalnizca t-shirt giyebiliyorum ben mesela, halbuki ülkem de soğuk gayet. Bilemedim. çözemedim ben bu işi. Kazak niye aldık o zaman, ya da diyelim ki soyundun ama soyunduğun yer de t-shırtlük değilmiş, ne yapacağız? Yine allahtan evler ve is yerleri sıcak burada T-shırt'e devam.


  • velvetmorning  (18.01.19 07:33:30) 
1500 lira para verip yagmurda giyilemeyecek bir mont.
ayrica bi sure sonra icindeki kaz tuyleri de ordan burdan beyaz beyaz cikacak.
hic tavsiye etmem.
bunun yerine gore tex 3 in 1 lari alin her kosulda giyersiniz
  • rentts  (18.01.19 08:08:50) 
şehir içinde kaz tüyü gereksiz çok soğuk bir ortamda yaşamıyorsanız. yağmurda giyilmesi ve bakımı apayrı dert. bu montlar su geçirmez değil.


  • argent dawn  (18.01.19 09:06:24) 
ayrıca şu fill olayına bir açıklı getirelim: xxx fill montun içindeki tüylerin kabarma derecesini gösterir. sayı ne kadar yüksek ise o kadar kabarıyor. bu birim ölçekte tüyün yalıtımı açısından bir fikir verse de dolgu miktarı bilinmeden oo çok sıcak tutar denilemez. 800 fill 190 gr dolgulu mont da var (rab.equipment), 800 fill 400gr dolgulu da(rab.equipment). birini -20'de yakın havalarda giyebilirsin diğerini alaskada güney kutbunda giyebilirsin.

şehir içinde giyilebilecek 800 fill bir mont ile 650 fill bir montun tek farkı ağırlığı oluyor. dağda ağırlık çok önemli her şeyden 50 gr kırpınca 1 kilo hafifliyorsun ama şehirde bir şey ifade etmiyor.
  • argent dawn  (18.01.19 09:16:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.