[]

Almanya'nın yaşanılası kentleri

selamlar.
almanya'nin en güzel, yaşam için uygun yerleri nereler sizce?
Hamburg& Leipzig için neler dersiniz? yaşam standartları nasıldır?

teşekkürler.

 
sadece stuttgart ve frankfurt'u görme fırsatım oldu. frankfurt hoşuma gitti çok kaliteli bir şehir. linkedin üzerinden iş başvuruları yapmaya başladım.


  • kanlakarisikyagmur  (17.01.19 22:56:25 ~ 22:56:55) 
doğu almanya şehirleri batıdakilere göre bir tık daha kasvetli ve soğuk geliyor bana. belki de önyargılıyımdır bilmiyorum. hamburg liman şehri ve daha kozmopolit ve hareketli haliyle. ben hamburg'u tercih ederdim, hem hareketli hem de ulaşım olanakları daha iyi.


  • prasinos  (17.01.19 22:57:26) 
hamburg bence berlinden sonra en güzel şehirlerinden biri. ama tabi düsseldorfu görmedim mesela. franfurtu beğenmedim. çok kalabalık ve pahalı geldi. ama bazı cafeleri barları baya güzeldi.
ben bremen'de kısa bir süre yaşadım. hem hamburga yakınlığı çok hoşuma gitti hem de çok büyük bir şehir olmaması ama aynı zamanda yeterli seviyede eğlence hayatı olmasını sevdim.

  • omonia  (17.01.19 23:02:57) 
sen küçük yerlere gidersen bunalırsın
leipzig dezavantajlı yakınında kozmopolit pek yer yok
hamburg almanyada kozmopolit sayılacak ender yerlerden biri, almanyada almanca bilmeyen mcdonalds çalışanı bi tek hamburgta bulunur derler + hollandaya filan ulaşımı iyi, gece hayatına filan da iyi diyorlar.
frankfurt güzel de çok "bankacı" şehri. o anlamda (plaza tarzı) büyük.
  • niye ama  (17.01.19 23:17:00) 
beni anlayan eski dostları bulmak guzel. :) @niyeama
merak ettiklerim bunlardı.

peki sorumu genisleteyim. hollanda'da Amsterdam dışında cazip yerler nereler? rotterdam opsiyon dışı. sıkıcı bir yer bence..
  • widee  (17.01.19 23:28:08) 
Hamburg'u cok begenmistim ben de. Orada bir alman arkadasin evine aksam yemegine gitmistim, yasadigi muhite gelince ne guzel yer lan burasi dedim millet yasiyor gercedkten. Onlar da Almanya'nin gitmedigimiz yeri kalmadi, kiralar falan cok yuksek ama en yasanilasi yer burasi, gorur gormez bayildik ve buraya yerlestik demislerdi. Normalde Almanya'nin kucuk bir yerinde yasiyorlardi. Hamburg icin gelirin de iyi olmasi lazim biye dusunuyorum biraz ama cok bilgi sahibi degilim bu konuda.


  • stavro  (17.01.19 23:34:03) 
açık ara Hamburg.

tatava yapmaya gerek yok.

2.soruna cevap Utrecht.
  • AlsterWasser  (17.01.19 23:39:31) 
almanyada şehirler arasında ekonomik uçurumlar yok
istisnai olarak berlin görece ucuz, münih ve frankfurt görece pahalı -hamburg bunlardan daha pahalı değildir sanıyorum. ama özel olarak hamburg piyasası bilmiyorum.
ev sıkıntısı olan, ya da özel bir durumu olan küçük bir şehir daha pahalı olabilir mesela heidelberg, ABD üssü var...

hollandayı bilmiyorum ben widee'cım, ama şehir şehir sormak istediklerin varsa ben Nijmegen Lahey filan piyasayı sorabilirim.
  • niye ama  (17.01.19 23:44:45) 
Açık ara Hamburg +1.

Hollanda çok ufak ülke, bir uçtan bir uca gitmesi max 3 saat. Amsterdam'dan sonra Utrecht Amsterdam'ı aratmaz, havaalanına/Amsterdama 20dk mesafede, Amsterdam'dan daha ucuz ve yaşanılasıdır. Den Haag ufak ama zengin/kaliteli olanıdır. Büyük şehir lazım diyorsanız da Rotterdam.
  • taurina  (18.01.19 00:37:01) 
Hamburg über alles! yaşadım oradan biliyorum.


  • blackidom  (18.01.19 00:39:00) 
"bence" kelimesi cok onemli. Basit yazacagim.

Leipzig´de bir Türkiye´den gelme gocmen olarak yasamak istemezdim. Ayrica yasam standartlari Dogu Almanya´nin hala ciddi seviyede Bati´nin altinda.

Hamburg cok guzel, cok hos, canli bir sehir. Zengin eyalet, sosyal hayat iyi, gocmeni bol, sehir guzel. Havasiyla unlu biliyorsunuzdur, ben yasamak istemem Hamburg´da. Yaz gelmiyor, surekli gri gri gri... Arkadaslarimi ziyaret etmeye, konsere, etkinlige vs. gidiyorum ve her defasinda cok begeniyorum sehri. Ama 2-3 gün sonra o ruzgarli igrenc nemli havasina kufur etmeye basliyor insan.

Genel olarak, Almanya´nin kuzeyinden ve dogusundan kacinirdim.


"En güzel" olan sehirler araniyorsa, Bayern, Baden taraflarina bakilmali. Tablo gibi sehirler, kasabalar var. Ama "is imkanlari nasildir?" diye de sormak lazim.

Ben buyuk sehir yasamini sevdigimden Berlin´i seviyorum, Düsseldorf´dayim su an, firsat yakalamaya calisiyorum Berlin´e yerlesebilmek icin. Düsseldorf ve Köln´ü de tavsiye ederim, bu sehirlerde yasamis biri olarak. Ozellikle Düsseldorf´u.

Frankfurt´u tavsiye etmem. Frankfurtlu hic kimse sehrini sevmez, ovmez. Daha lokaline kendini sevdirememis memleket. Kalsin.
  • buf-e kür  (18.01.19 01:05:14 ~ 01:09:51) 
kriterleri daha ayrıntılı yazman lazım . ne iş yapacaksın ? ödeyebileceğin kira miktarı? etrafında çok türk olmasını ister misin ? senin içn gece hayatı önemli mi yoksa tarih mi koksun? bunları yazarsan daha net cevap alabilirsin Almanya da yaşayan birisi olarak yazıyorum bunları .


  • çiçekgaraj  (18.01.19 02:03:20) 
Almanya'da sadece Berlin'i gördüm ve uzun süredir orda yaşayanlara özeniyorum:) düzenli ama kesinlikle sıkıcı değil, kasvetli değil.


  • megalomaniac  (18.01.19 03:06:09) 
Leipzig doğu. 3 yıl ilmenau'da yaşayan biri olarak diyorum.
almanyanın köln hariç elle tutulur her yerini gezdim.

benim oyum Karlsruhe.
Stuttgart da fena yer değil. munih fazla tarihi. berlin tam bir hoşaf. frankfurt dev bir kerane. hamburg müthiş soğuk ama şehir yapısı güzel. göttingen-kasel civarı sakin, daha samimi.

karlsruhe tarafı sınırda olduğu için insanları iletişime daha açık. şehir yapısı daha güzel hayat biraz daha rekli.
  • KidLazer  (18.01.19 09:15:01) 
Leipzig: yabanci olarak yasamak pek iyi degil, eski dogu alman sehri ve dolayisi ile issizlik cok, bu nedenle de irkcilik cok. Zaten nispeten kucuk bir sehir.
Hamburg: cok kulturlu buyuk sehir. deniz var.
Berlin: Buyuk sehir, kendi icinde bir kulturu var. o nednle yasamak icin guzel sehir. Cok kulturlu. ama her yere uzak.
Munih: Dag, doga kayak sevenler icin cok iyi konumda. kira vs cok yuksek.
Koln: her yere cok yakin, cok kulturlu. ama klasik alman sehri o yuzden bir sure sonra cok da degisik birsey yok.
Frankfurt: Finans ve banka sehri. Cok buyuk sayilmaz ama rahat bir sehir. Almanyani tam ortasinda

Eger bir sehir eskiden dogu almanya sinirlarinda ise o yere mesafeli durmakta yarar var. irkcilik yuksek, yabanci kulturlere acik degiller. dogu alman sehirlerinde her 10 kisiden 4u irkci partiye oy verirken, batida bu 10 kisiden 1 diyebiliriz.
  • emrahday  (18.01.19 11:33:42 ~ 11:34:44) 
hamburg der geçerim


  • basond  (18.01.19 12:53:59) 
hamburg & leipzig arasinda hamburg'un bir artisi da hem turkiye'ye hem ucuz hava yollari ile bir cok yere cok fazla ucus olmasi. insanlar buna dikkat etmiyor pek ama bence mobilite cok onemli.


  • kassiopeia  (18.01.19 12:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.