[]

Diyelim ki Avrupa'da tek bir şehre gidiş dönüş biletiniz var

Ama siz o şehre 2-3 saat uzaklıktaki başka bir şehri daha görmek istiyorsunuz 1-2 gün. Böyle durumlarda gitmek istediğiniz diğer şehre tatilinizin hangi aşamasında gidiyorsunuz?

İlk gün uçaktan iner inmez mi geçiyorsunuz? Ya da tatilin sonunda geçip son gün trenle falan direkt uçak biletinizin olduğu şehre mi dönüyorsunuz? Yoksa ikisini de yapmayıp tatilin ortasında bir yerlerde o şehre gidip sonra tekrar dönüş uçağınızın olduğu şehre gelip o şehri birkaç gün daha gezmeyi mi tercih ediyorsunuz? Uçak kaçırma riskini, günün yolda ölmemesini vs düşününce ve en az yorucu olanı bulmaya çalışınca mantıklı olan hangisi sizce?

İlk gez gidiş dönüş uçağımın aynı şehirde olduğu ama farklı bir yere daha gitmek istediğim bir gezi planı yapıyorum ve tren biletini ne zamana alacağıma karar veremedim. Tren biletleri için en makul zamanı belirleyip artık şu biletleri almak için yorumlarınızı bekliyorum.

 
uçaktan inilen günün ertesi sabahın köründe giderim, işimi halleder, sonra ana şehirde takılır ve sonu orada yaşarım.


  • Bruce  (17.01.19 21:18:52) 
havaalanından direkt gidebilceğim ya da dönüşte havaalanına risksiz bir saatte ulaşabilceğim bir konumdaysa ya uçaktan iner inmez ya da dönüşte giderdim. ikisi de olmuyosa dönüşümden bir gün önce uçağın kalkacağı şehre geri dönücek şekilde tatilimin sonuna doğru giderdim.


  • ozgur bir kusun hatirati  (17.01.19 21:21:24) 
diğer planlarıma ve toplam süreme bağlı. bu iki şehir dışında bir yer görmek istiyor musun? gidiş-dönüş aralığı kaç gün toplamda? bu bilgiler olmaksızın cevap verecek olursak ben "tam ortada" derim. önce inerim şehre, orayı gezerim. orada vakit geçirdikten sonra diğer şehre giderim. orada da takılırım. sonra yine önceki şehre gelir, daha gezeceksem gezer, yeni bir şey yoksa tekrar bi' üstünden geçerim sjfsjjs. ordan da eve dönerim.

ben mesela özellikle görmeyi düşünmediğim halde bilet daha ucuz diye odessa'ya aldım. aslında kiev'de konsere gidiyorum, seyahatin başka amacı yok. gitmişken arkadaşla görüşürüm, birlikte gideceğim diğer arkadaşımla gezerim vs. diye 10 gün yaptım. o yüzden plan şöyle oldu,

ilk gün: (öğlen iniyoruz) odessa (geceye kadar orayı gezeriz)
2. gün: izmail (arkadaşın tez konusu izmail kalesi, o yüzden gidip görelim dedik)
2-5: lviv
5-8: kiev
9-10: odessa (bir tam gün. 10'uncu günün sabahında yine odessa'dan geri dönüş)


o yüzden ben böyle yapardım yani, görmek istediğim diğer şehri ortaya koyardım. çünkü uçuş için yine döneceksin. uçağa binmek için geri şehre gelme fikri can sıkıcı olabilir, külfet gibi gelebilir... o yüzden ben orayı da tam gezmem, görmek istediğim ikinci şehri gördükten sonra uçuş şehrine gelir 1-2 gün daha orada gezerim. böylelikle "sırf uçağa binmek için buraya geldeik meh" diye düşünmem.
  • der meister  (17.01.19 21:28:28) 
çok parametre var etkileyen. ama x şehre gittim otele yerleştim 2 gün kaldım, y şehre geçtim otele yerleştim kaldım, x şehre geri döndüm otele yerleştim ertesi gün dönüş yaptım çok yorucu. onun için seyahatin başında gitmek en makulu. yani uçak iniş saatine göre tren biletini alıp diğer şehri gezip gelmeni tavsiye ederim.


  • prasinos  (17.01.19 22:04:00) 
gündüz gezme vaktimi (gündüz gezeceksem, kuzey ışıklarını filan görmüyoruz diye farz ettim) yemeyecek, otele-gir çık yerleş aç-paketle, tren-otobüs in bin bekle, olaylarını en aza indirecek planı yaparım
mesela sabah 8-10 filan indim o şehri gezerim çünkü diğer yere git bul et, o gün ölür.
ama akşam 8-10 gibi indim, zaten bir yere gidemiyorsam (gece planı yoksa) doğrudan diğer şehre geçebilirim.
  • niye ama  (17.01.19 22:17:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.