[]

quora mı eksiduyuru mu?

eksiduyuru sadece tr'de değil tüm dünyada en iyi soru sorma sitelerinden bence. quora'da bile bir sürü gereksiz soru ve kişi var ama eksiduyuru eksisozlugun ilk zamanlarını andırıyor. umarım bu yapısı bozulmaz.

hangisini tercih ederdiniz?


 
Yeni mi üyesiniz acaba buraya ?


  • fıytfıyt  (17.01.19 16:27:01) 
yoo, 2010'da bile vardım


  • s0phiesw0rld  (17.01.19 16:27:52) 
duyuruyu seviyorum ben, basit işlevsel ve çok kullanışlı. quora'ya baktım sarmadı.

e buradakileri tanıdım iyice 10 senedir, şimdi normal bir yanıt vermek var, kişileri bilerek vermek var, farklı oluyor haliyle.
  • killerbee  (17.01.19 16:29:46) 
quora tabi ki. ama türkiye'de quora'nın yardımının dokunamayacağı pek çok şey için ekşi duyuru.

fakat her geleni almaya başladı burası da. eski tarzı daha iyiydi, yardım ile üye olabilmek ya da sözlük yazarlarının üye olabilmesi vs. muhtemelen buranın da bozulması çok sürmeyecektir.
  • avianthem  (17.01.19 16:30:27) 
Eksiduyuru çok bozdu pfff


  • dox  (17.01.19 16:32:55) 
quora'da soru sorarak para kazanma da mevcut. işte o doğallığı bozar.


  • orijinal nick bulamadim  (17.01.19 16:43:38) 
Quora. Eksiduyuru'ya ne zaman girsem depresif ayrılıyorum. İnsanların depresifliği cevaplarına da yansıyor.


  • ganbatte  (17.01.19 16:53:32) 
compu'nun memleketten akrabası mısın ulen? :D bence de ed.


  • datnet  (17.01.19 16:53:50) 
Quora’da genelde kimlik afişe olduğu için insanlar kasıyor.
burası daha rahat.

  • cedex  (17.01.19 17:01:30) 
burasi daha sicak sanki. orada kendimi acikata kalmis hissediyorum, esiyor.

ancak, sordugun sorulara dolu dolu cevap veren yer quora oluyor, duyuru degil.
  • Leonardo~Da~Vinci  (17.01.19 17:04:11 ~ 18:33:08) 
İki platformun tek ortak noktası soru cevap.

Kalite, içerik, konu çeşitliliği, altyapı, kullanım kolaylığı konularında uçurum var Quora ile burası arasında.

Quora'da astronot da var, fbi ajanı da. Alanları ile ilgili çok detaylı bilgiler paylaşabiliyorlar. Burada da her türden insan var ama dolu dolu cevap yazan (ben dahil) çok az. Ama burası bana da daha samimi geliyor ^^

Quora'ya şöyle bi girip cevapları okuyup çıkıyorum ama bütün gün bir sekmede duyuruyu açık bırakıyorum heheh
  • chicha  (17.01.19 17:21:39) 
Quora professional opinion denen konsept icin cok uygun.

Teknik bir soru soruyorsun, mesela neden uzay araclari altin kullaniyor diyorsun. Cevabi bilmem ne universitesinde astronomi phd'si yapmis, bizzat projelere katilmis adamlar cevap yaziyor. Bu paha bicilmez bir sey.

Ote yandan Duyuru tabi ki cok daha anam babam usulu cok daha bizden ve cok daha hizli cozum alabilecegin bir yer.

Antalya'da otogardan havaalanina en rahat nasil giderim dediginde cort diye 2 dakikada cevabi alabilirsin.

Ikisi de kendi acisindan iyidir guzeldir ve evet sozluk boka sardikca buraya daha cok vakit ayirmaya basladim.
  • bos gezenin bos ustasi  (17.01.19 17:31:57 ~ 17:32:52) 
Uye degilim ama tabii ki quora.

Gir oradan rastgele bir soru sec buraya sor %90 cevap alamazsin, %9 yanlis cevap alirsin %1 benim iyi anima denk gelmistir dogru cevabi yazarim.
  • acemi  (17.01.19 17:39:56) 
tabii ki quora..Breaking bad vs Arka sokaklar kadar fark var aralarında.


  • twq  (17.01.19 17:48:11) 
Bir sorup ogrenmek istiyorsam quora direkt.
Bir sey sormak-cevaplamak ile geyik yapmak vakit oldurmek arasi bir sey olarak da duyuru.
Yeri ayri ikisinin de.

Quora'da cok spesifik konuda merak ettiklerine cevap alabiliuorsun. Psikopatlik seviyesinde uzman adamlar cikiyor her konuda.
Ozellikle teknik konularda havada karada quora.
  • stavro  (17.01.19 18:39:48) 
Duymamış olayım. Quora inanılmaz bir yer baba. "acaba elon musk gündelik hayatında nasıl biri?" diye soru soruyorlar. Karısı gelip cevaplıyor. Us cezaevleri televizyonda vs gördüğümüz gibi mi diyor bir adam izin günlerinde gelip mahkumlar cevaplıyor. Burası ne ki, osuruk. He seviyoruz o ayrı ama böyle bir kıyas mümkün değil yani.


  • Giovanni Pipitto  (17.01.19 20:43:18) 
yazmayı düşündüğüm her şeyi çok daha kısa bir şekilde bos gezenin bos ustasi özetlemiş. ekşi duyuru daha yerel, daha samimi ve bu durumun hem avantajları hem de dezavantajları var. duyuru'da gerçek anlamda bilgi ve tecrübe gerektiren soruların çoğu yanıtsız kalıyor, burası antin kuntin şeylerde daha etkili. öte yandan quora'da da buradaki "semt" havası yok. ben duyuru'dan yurtdışında yaşadığını bildiğim birine "oraya gelim mi havalar nasıl, çocuğunuz olim mi" diyebiliyorum mesela, quora'da öyle bir etkileşim olduğunu sanmıyorum.

ikisini de birbirinden ayırmıyorum pek o yüzden, kendince avantajları ve dezavantajları mevcut. kendi durumum nedeniyle duyuru'yu öne koyuyorum çünkü ben duygusal, iletişim kurmayı seven, insanların öykülerini ve tecrübelerini merak edip bunlara önem veren biriyim. bos gezenin bos ustasi'nın verdiği örnekteki gibi sorular için zaten kendim direkt araştırma yapıyorum. yani şahsen benim ilgimi "insan" unsuru çekiyor, o yüzden etkileşimin daha canlı olduğu duyuru veya reddit gibi ortamlar daha eğlenceli geliyor. öte yandan bilim insanı ya da nerd bir bey olsam, teknik konular çok ilgimi çekse duyuru'yu acayip faydasız ve saçma bi' yer olarak görür, nadiren buraya uğrardım; çünkü burada gerçekten o tarz sorulara cevap gelmiyor.
  • der meister  (17.01.19 20:56:44) 
Burada da oyle phd'li prof falan insanlar vardi. Hala da var ama cevap vermiyorlar.

Ilk acildiginda sogukta araba nasil calisir diye bir soruya sibiryadan birisi cevap vermisti. Excel'de makro soruma 5 sayfa kod yazip gonderen herifler vardi. Staj isguc ivir zivir ayarlayanlar vardi.
Hatta bayagi cok doktor vardi, simdi 1 tanesi bile cevap vermez. Sitenin yarisi kodcu(sahibi dahil) 1 tane kod sorusu sorsan cevap gelmiyor.
  • acemi  (17.01.19 21:38:23) 
quora daha gelişmiş, istediğin şeyin daha detaylı ve doğrusunu bulabiliyorsun, gerçek bilgi için quora ama hızlı, pratik, samimi bilgi için burası.


  • gezegen olan pluton  (17.01.19 21:43:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.