[]

Sporcular Hindi mi Yiyoruz?

Selam

Ağırlık çalışan biri olarak,
Protein ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum ama tavuk yerken tedirginim. Neredeyse her gün yiyorum 2 aydır.
Ama antibiyotik, hormon vs korkusu da var
O yüzden hindi ilaç tutmuyor diyorlar.
Fakat bu bilgiye güvenebilir miyiz?

Tavuğu bırakıp hindiye geçtiğimde yine tedirgin olmak gerekir mi?

Kırmızı et ve somon pahalı
Ton balığı civalı
Diğer balıklar zahmetli

Teşekkürler

 
hindi tavuktan daha sağlıklı diye duydum ancak onun da eskisi kadar sağlıklı olduğunu da sanmam. organik tavuk yemek lazım tavuk yenecekse ama o da pahalı. hindiyi tavuğa tercih etmeni öneririm.

alternatif olarak kuru baklagiller veya bezelye proteini de tüketilebilir protein almak için.
  • s0phiesw0rld  (17.01.19 16:24:42) 
Tavuk-antibiyotik-hormon vs konuları biraz ezbere yapılan söylemler gibi geliyor bana, misal kullanılıyor denilen hormon büyüme hormonu, büyüme hormonunun 12 mg tek kullanımlık enjeksiyon kaleminin fiyatı 500 lira, sence bu kadar maliyetli bir ilaç 10 liralık tavukta kullanılır mı kullanılmaz mı, önce bunu düşünmek lazım, yani kar-zarar oranına baktığında bu işte bir terslik olduğu apaçık ortada. İkincisi, antibiyotik sadece tavukta değil küçükbaş-büyükbaş her hayvanda kullanılıyor, kullanılmadığı zaman ölüyorlar çünkü.

Bununla birlikte bu büyüme hormonu denilen hormon tavuklarda kullanılmıyor fakat kurban bayramında doğu illerinden gelen büyükbaş hayvanların hepsinde kullanılıyor, adam 5 tonluk dana getirip satıyor, yani normalde herhangi bir ilaç kullanılmadan bir dananın 5 ton olmasına imkan var mı? Yok. Bunun dışında diğer büyükbaşlarda da yoğun olarak hormon kullanılıyor, o nedenle asıl risk tavuktan çok kırmızı ette. Tavuğu hindiyi her şekilde yiyebilirsin.
  • angelus  (17.01.19 16:29:00) 
bitkisel proteinleri bir yana bırakırsak yeterli protein alımı için (netameli konu) çok fazla seçeneğin kalmıyor domuz ve av hayvanları gibi protein kaynaklarına da çeşitli sebeplerle ulaşamadığını varsayarsak. Bu durumda kırmızı etin ve balığın zaten pahalı olduğu ortamda tavuk ve hindi tüketmek kaçınılmaz bir hal alıyor ağırlık sporu ile uğraşanlar için.

Ayrıca hindinin ilaç tutmadığı ya da antibiyotik veya hormon verilmediği gibi bilgiler üfürme, bir dönem araştırmıştım hiç bir sağlam kaynağa ulaşamamıştım.
  • candanag  (17.01.19 17:19:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.