[]

Kısa film çekmek isteyen birine ekipman tavsiyesi

Günaydın arkadaşlar, uzun zamandır fotoğraf çekiyorum fakat film işine vakit bulamıyordum, şimdi biraz vaktim var ve iki üç kısa film fikri var aklımda. Fotoğrafçı gözüyle hareket ettiğim için belki de, çekmeyi düşündüğüm görüntülerin mümkün mertebe sinematik, titreşimsiz, eli yüzü düzgün görüntüler olmasını istiyorum. Canon 6d (magic lantern) ile kullanmak üzere şöyle bir başlangıç kombinasyonu nasıl olur sizce? Dediğim gibi çok yeniyim bu konuda, farklı önerileriniz varsa öğrenmek isterim.

Lens: Canon 40mm f/2.8 stm pancake (Türkiye'de 900 lira civarında satılıyor) ve Slr Magic Anamorphot 50 1.33x Adapter'in (bu da 900 dolar) birbiri ile çok uyumlu olduğunu ve net sonuç verdiğini söylüyor kullananlar (youtube'da da bir sürü video var konuyla ilgili) açıkçası çok yeni olsam da 21:9 ölçekte çekim yapmak mantıklı geliyor bana, normal bir lensle çekip kırparak da 21:9 elde edebilirim biliyorum fakat çekmişken hem 21:9 hem de anamorphic çekme fikri daha cazip geliyor bir şekilde bu lens/adapter ikilisi ile, sizce bu boş bir heves mi?

Stabilizer, mikrofon ve ND filtre: Stabilizeri ve mikrofonu başlangıç seviyesi 200-300'er liralık modellerden seçeceğim sanırım, bu konuyla ilgili bilgi ve deneyimim yok, deneyerek öğreneceğim. ND filtresi için ise Tiffen markasını tavsiye ediyorlar, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Vakit ayıran herkese çok teşekkürler şimdiden.

 
selam, bu adaptörler 40mm ve üzeri ile kullanılabiliyor diye anladım ben, bir de 40mm'yi 1.33x genişletiyor düz mantıkla, yani 27mm gibi bir yere geliyor lens. yanlış mı anladım acaba?
www.google.com

  • weeping guitar  (17.01.19 09:52:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.