[]

Yüksek Lisans süreci?

Uzatmalı bitirmiş bir mühendis olarak yüksek lisansa başvurdum. Daha önce de yüksek yapma niyetim vardı, öğretim görevlisi olma düşüncem var ama iş engel oldu. İşten ayrıldım şuan çalışmıyorum ama görüştüğüm yerler var.

Yakın zamanda bilim sınavı olacak ve tahminen geçerim. Mezun olalı 1 yıl, en son derse gireli 3 yıl falan oluyor. Bide 2. dönemde başlama olayı kafamı karıştırıyor. Nasıl oluyor bu yüksek işleri, haftada 3-4 gün ders oluyor diyorlar, lisans kadar yoğun değil sanırım, çalışırken derslere katılamam, aslında bu sebeple hazirana kadar yeni bir işe başlamasam mı diyorum, kafam karışık. İkinci sene tez senesi sanırım, ilk sene sonunda kadar iş için beklemeli miyim, yoksa hocalar devam zorunluluğu konusunda esnek davranır mı, kafamda deli sorular?


 
Hocaya göre değişir. Ancak çalışırken genel olarak zor. Lisansa göre daha yoğun oluyor. Bir de lisanstaki gibi herkesi mezun edelim mantığı yok.


  • Cruyff  (17.01.19 05:15:58) 
işe başla,
bazı hocalar katı oluyor bazıları için sınavlara gelmen yeterli.
ama sadece arada sırada gidip gelirsen sadece yüksek lisansını yaparsın. sıradan bi öğrenci olduğunu varsayıyorum, hocanın kadrosu varsa tercih edeceği ilk öğrenci olmazsın.
3 yılda bitirmen lazım. ben 2 ders aldım 4 dönemde + 1 yılda tez yazdım.
  • Coma  (17.01.19 05:54:16) 
"bazıları için sınavlara gelmen yeterli" olan bir okulda yuksek lisans yapiyorsan degmez o okulda yaptigina at gitsin.

Bence madem halihazirda calismiyorsun, ilk donem ise girmeden full derslere asilip hosuna gidiyor mu olacak gibi mi vs gorebilirsin. Hazirana surada ne kaldi zaten.
  • hot potato  (17.01.19 08:05:35) 
mühendislikte yüksek yapan biri olarak cevaplayayım. uzatmalı bitirmiş kişileri almada sıcak bakmadıklarını düşünüyorum. mülakatta falan notun düşerse torpil olarak değil de, bu nedenle elenme ihtimalini düşün derim.

bizim okulda ilk dönem 5 ders aldık, ikinci dönem 3 ders olacak diye söylemişti danışman hocam. başka bir ders ekler mi bilemiyorum. bu ilk dönemde haftada 3 gün okula gitmem gerekmişti. bazı hocalar çalışanlara fazla müsamaha gösteriyor ama. nerdeyse hiç derse gelmeyip sınavlara girip geçenleri de gördüm. sınavları hiç zorlamıyorlar. danışman hocanla görüşüp böyle bir şeyin mümkün olup olmadığı sorabilirsin. bir de bütün derslerini aynı güne yığma şansın varsa özelde o günler izin alıp okula gelme ihtimalin varsa onu da düşünebilirsin. zaten az öğrenci olduğu için öğrenciye göre düzenleniyor ders programı. net bir şekilde programda belirtildiği gibi kalmıyor.

yüksek lisansın bir sineması yok (orta seviye üniversite için konuşuyorum. üst segmentlerde durum farklı olabilir ) işsizliğin yoğun olduğu dönemde işi bırakmanı kesinlikle önermem. yüksek lisansa büyük umutlarla gelmemeni öneririm.
  • gizemli dede  (17.01.19 11:09:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.