[]

kendinizi çok yalnız hissetme sıklığınız?

En baştan not: Fiziksel olarak ailem yok. Uzaktan bir teyze bile, o derece yani.
Gelelim kişiliğime. Asosyal biri miyim? Sanırım hayır, hatta bazı arkadaşlarım iyi konuşuyorsun vs. derdi. Ama nedir insanlarla bir türlü etkileşime girememin nedeni? O kadar üniversitede okuyoruz, ulan bir tane mi benle ilgilenecek bir kişi çıkmaz? Sporumu yapar, temiz beslenirim. Büyük bir şehirdeyim. Bir kez sevgilim olmuştu, o da sanki onu annesi olarak gördüğümü ima ederdi( doğruydu, çünkü anne ve aile olgusuna hasret bir çocuk var hala içimde)
Nasıl yapmalı arkadaşlar? Fazla bir şey yeminle istemiyorum, yalnızca tek kişi; fikir ve dertlerimi paylaşabileceğim, beraber yemek yapacağım ve fiziksel olarak yanımda olmadığında bile birinin benim dünyamda oluşunu hissedeceğim.

Sıktıysam kusura bakmayın, size değer verenlere siz on kat değer verin. He bir de annenizi çok sevin, benim yerime de.

 
İnsanlarla etkileşime girememenizin sebebini siz bulabilirsiniz sadece muhtemelen.

Ben sizi hiç tanımayan biri olarak tahmin yaparak kendi sorgulamalarınızı başlatmayı deneyeyim.

doğru ilişki sınırlarınız yoktur belki. Ya hiç sınırınız yoktur çok yumuşak başlısınızdır, bu yüzden de sürekli nice guy sendromu gibi bir sendrom içerisindesinizdir, ya da başkalarının sınırlarını çok aşan birisinizdir. Sürekli sınırları aşmaya çalışıyor ama o sınırları aşamadıkça da insanlardan uzaklaşıyorsunuzdur

Ben bunları salladım. Sizi tanımam etmem. Siz de kendinizi sorgulayın.
  • levpontryagin  (17.01.19 02:29:16) 
o tabir ettiğin insanı bulan insan sayısı milyonda bir. mevcut ilişkilerin çoğu yalnızlık hissini azaltmıyor artık.


  • pembepembepembe  (17.01.19 02:53:42) 
sıkıntılı bir karaktersin kendi kendineyken doğruları görebiliyorsun fakat iliskini ya da arkadaşlığı farklı yasıyor olabilirsin. Ya da çevrem kötü benim derler ya etrafında Duzgun insanlar Yok. Kendini daha çok geliştir bu gelişim esnasında yeni insanlarla tanışırsın tanışmasan da ilerisi icin gelişmiş olursun. Diğer konuya gelirsek ailenin olmaması gerçekten zor bir durum bilmeyen anlayamaz kendi ayakların üzerinde en sağlam şekilde durmaya çalış !


  • monkey  (17.01.19 04:02:49) 
Abi bu tarz sorular zor sorular. Çok değişkeni var, süreçte incelenmesi lazım.

Benim asli önerim iyi ve güvenilir bir psikoterapist bulmanızdır. İlla günlük tabirle “deli” olmak gerekmiyor bunun için ki günüöüz şartlarında derecesi değişmek ile beraber çoğumuz da sıkıntı mevcut en basit tabiri ile içinde bulunduğumuz stres sebebiyle.

Bu saydıkların illa bir sevgili tanımında yer alması gereken şeyler değil. Arkadaşlık parantezi içinde de bunlar paylaşılabilir. Bir arkadaş ile de yapılabilir bunlar cinsiyet farketmeksizin.

Şu an artiz gibi türkçesini hatırlayamadım ama needy bir profilden uzak durmak lazım. Muhtaçlık, ilişkilerinizde profilinizi tanımlamasın. İster aşk, ister arkadaşlık.

İlk tavsiyemi yineliyorum; psikoterapiye başvurun. En az bir 6 ay deneyin.

Onun dışında da sıkma canını, doğru bir bakış açısıyla birçok şeyin üstesinden gelinir.
  • reyals  (17.01.19 08:29:00) 
düşünme akışına bırak, kendiliğinden olur böyle şeyler. klüplere katılabilirsin, spor takımları vs, hem bölümde, kantinde, kütüphanede, etrafında aynı hayatı yaşayan insanlar var, kader birliği sizi birleştirir, farkına bile varmazsın.


  • tiny penny  (17.01.19 09:01:47) 
kendinle arkadas ol. seni bu hayatta gercekten uzun sure mutlu edecek ve anlayacak baska biri yok. var diyorlar ama yalan soyluyorlar, inanma.


  • Leonardo~Da~Vinci  (17.01.19 09:53:53) 
Fiziksel olarak olmaması çok kötü evet ama gerçekten olupda bunun sorumluluklarını yerine getirmeyen binlerce sözde anne baba var. Bence bu daha kötü!


  • opitseri  (17.01.19 11:07:49) 
insan ilişkilerinde sık yapılan hatalar: eksisozluk.com @sozluk


  • blacksky  (17.01.19 11:32:07) 
kanka biraz yırtık, biraz yüzsüz olmak lazım hatun yapmak için. düzenli seks olmayınca kafa normal çalışmıyor,gereksiz bi melankoliye sarıyor kimisi, kimisi arabeske, kimisi de alkole sarıyor. 15 yıldır hiç sevgilisi olmayan dostuma kız arkadaş ayarladım. adamı tanısanız siz de şaşırırsınız nasıl mümkün oluyor böyle diye. o kadar mutlu ki çocuk şimdi, ve mükemmel anlaştılar, biliyordum zaten öyle olacağını. çöpçatan falan değilimdir normalde, hatta keşke birisi bana dese ki şu kız tam senin kafadan bi tanıştıralm sizi diye. insanlar bunu yapmıyor. bence şart bizim memlekete. çiftler çok uyumsuz ve samimiyetsiz. yoksa çok zor sevgiyi paylaşacak birine denk gelme şansımız.
ekşi itirafa falan yaz düşüncelerini. geri dönüş alırsın en azından sohbet edecek insan çıkar

  • hasmetizm 2046  (17.01.19 11:55:35) 
Ben de benzer durumdayım, insanın eğitim hayatında, iş hayatında hiç mi birisi karşısına çıkmaz. Çıkmadı. Uzun süredir kendimi hep yalnız hissediyorum ama alıştım artık bu hisse.


  • mrtkp1234  (17.01.19 11:59:13 ~ 12:00:42) 
Değerli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..
içimi dökmek istemiştim, sağ olun monologdan diyaloğa geçilmiş oldu.
zamana bırakmak, benlik değil sanırım.. ama hayat akıp gidiyor en nihayetinde. zamanın neler göstereceğini de kestiremiyoruz. lakin kişiliğim değişmediği için oluşacak olası durumların yine aynı seyirde olacağını düşünmekten kendimi alamıyorum..
yine de “bakalım”...
  • umutlarivarolankisi  (18.01.19 03:19:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.