[]

kuduz aşısı

selamlar,

bundan bir-iki ay önce kedi ısırmasından (kedi öldü) ötürü 5 doz kuduz aşımı oldum. bugün de ev kedimle oynaşırken biraz sıkıştırdım, dişini ufaktan batırır gibi sürttü elime. bir saat falan ufak bir nokta belirdi, şimdi hiçbir şey yok. kanama olmadı ama dokuda bozulma oldu.

kedim aşılı bu arada. ama çok karambol o konu da, kafalar karışık aşı takvimi hakkında. internette her yerde başka bir şey yazıyor aşı takvimi le ilgili, belki yaşı küçük olduğundan aşı tutmamış olabilir. oturduğum ilçedeki veteriner de pek anlıyor gibi değildi durumdan, güvenmiyorum o yüzden.

her neyse sorum bu değil tam olarak. benim bir daha aşı olmam gerekir mi şimdi? nette aşı 1 yıl korur gibi bir şeyler okudum çünkü. yine bilgi kirliliği çok. bilgisi olan yazarsa sevinirim.

 
Kendi ev kedinizde kuduz olma ihtimali milyonda bir filandır hele de bebekliginden beri sizdeyse nereden bulaşmış olabilir ki? Bulassaydi da şimdiye kadar anlardınız bunu emin olun. Kuduz kedi normal bir kedi gibi olmaz. Bir de kuduz kedinin vücudunda kendiliğinden gelişen bir şey olsaydı biz şimdiye kadar milyon kere kudurmuştuk ailecek.


  • fraise  (17.01.19 02:00:47 ~ 02:03:22) 
@fraise sokaktan getirdik ama kediyi. geldiğinde 5-6 haftalıktı. şimdi 3.5 aylık.

ayrıca arada sokağa salıyoruz, tek katlı evdeyiz. geçen kuyruğunun ucu kesilmiş bir şekilde geldi eve.
  • avianthem  (17.01.19 02:05:23 ~ 02:06:52) 
kuduz asisi 4 ayliktan kucuk kedilere yapilmaz. eger kediniz 3.5 ayliksa henuz kuduz asisi yoktur. eger yapildiysa ne olur onu bilemiyorum. zaten bir iki ay once kuduz asisi olduysan tekrar olmana gerek yok bildigim kadariyla. 6 ay kadar koruma sagliyor sanirsam. ama bunu en iyi yine doktor soyleyebilir. eger isiran hayvan gozetim altindaysa 1 doz yapip gerisini yapmiyorlar. hayvanda bir degisiklik olursa geri kalan asilari yapiyorlar.


  • crucio  (17.01.19 02:45:34) 
@sumuklurakun yanlisin var. kuduz belirtileri gostermeye basladiktan sonra15 gun icerisinde oldurur, ama kulucka suresi genelde bir kac ay olmakla beraber 1 yila kadar uzayabilir. kulucka suresinde belirtileri gozukmez, belirtiler ortaya ciktiktan sonra ise maalesef tedavisi yoktur ve olumculdur. o yuzden kuduz riske atilmamasi gereken bir hastaliktir.

kediniz disari cikmasa bile disardan tasiyici olan bir kemirgen(mesela fare) evinize girip kedinize kuduz bulastirabilir. turkiye'de kuduz buyuk oranda kontrol altinda ama hala henuz %100 kontrol altinda diyemeyiz. o yuzden lutfen hem kendi hem kedinizin sagligi icin kuduz asisi yaptirin.
  • crucio  (17.01.19 03:23:13) 
3,5 aylık ise kuduz aşısı muhtemelen olmamıştır. Ama sen kısa süre önce aşı olmuşun. Bence korkulacak durum yok. Bundan sonrası için bu tarz birşey olursa bol sabunlu su ile yıkayın ve kolonya dökün hemen.


  • predecessor  (17.01.19 10:17:45) 
Ben kuduz aşısı olduğumda (5 doz) ufak sıyrıklar için (kanama yoksa) 1 yıl koruyuculuğu olduğunu söylemişti doktor. Ama kanama ve derin ısırık ise tekrar olmak gerekiyor.

Bir aile sağlığı merkezine danışın.
  • monogram  (17.01.19 10:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.