[]

telefonum yipranir mi?

cok uzun sure baya eski model bi telefon kullandiktan sonra bu hafta yeni bi telefon aldim. (xiaomi mi 2 lite) eski telefonumda muzik dinleyeceksem albumu indirip telefona atiyordum, dizi izleyeceksem de laptop'i kullaniyordum. simdi netflix ve spotify'i indirdim ama alisik olmadigimdan midir bilmem elim kullanmaya gitmiyor. dinlemek istedigim tum muzikler zaten arsivimde var telefona atarim diyorum, dizi izleyecek olsam telden acsam bile usb'den atarim diyorum. oyun oynama konusuna hic hic girmiyorum bile.

sizce abartili bir sey mi bu durum? cevremdekiler telefonlarin artik cok gelistigini bunlarla yipranmayacagini soyluyor ama ikna olmus degilim.

ozet: netflix spotify telefonu yipratir mi? kullansam bile bunlara karsi alabilecegim onlemler var midir?

 
yıpratmaz, alabileceğin bir önlem yok


  • nahtoderfahrung  (16.01.19 22:05:18) 
telefonun kasılması cpu'ya zarar vermez. ayrıca hayvan hayvan oyunlar yüklemedikçe günümüz telefonları netflix'le, spotify'la falan kasılmaz merak etme. çok tuhaf bir şeye takılmışsın. aklıma halı eskimesin diye kimseyi halıya bastırmayan nejat uygur tiplemesi geldi.


  • sir gawain  (16.01.19 22:29:35) 
Yıpratacak bir durum söz konusu değil gönül rahatlığıyla kullanın.


  • bahoho  (16.01.19 22:40:16) 
siz yıpratmasanız bile zamanla otomatik gelecek olan yazılım güncellemeleri yıpratacak zaten. çatır çatır kullanın, hakkını verin telefonun.


  • taurina  (16.01.19 22:46:09) 
En ufak bir yıpratma olmaz. Eğer bataryanı yıpratmak istemiyorsan altın kural 40-80'dir. %100'e şarj etme, %40'dan aşağı da çok inme.

Ayda 1 kere de bataryanı tamamen boşalt. 2 saat elektriksiz bırak. Sonra şarj et.
  • beni arayan olursa banyoda de  (16.01.19 23:16:09) 
telefonun yipranmasi ne demek oluyor? hareketli bir aksam mi var icinde de asinma olacak yipranacak?


  • crucio  (16.01.19 23:16:40) 
O telefon eskiyene kadar zaten yensini almak zorunda bırakılacaksın. O nedenle kasma hiç, kullan yardır.


  • bos gezenin bos ustasi  (17.01.19 00:17:25) 
Elektronik bir devre söz konusu.
Devre elemanlarının kalitesi; cihazın yoğun, yüksek ısıda kullanımı vb nedenlerle zaman içerisinde bir bozulma olması teknik olarak mümkün.

Da teknolojinin geldiği şu noktada o uygulamalar sizin cihaza çıtır çerez.
O cihazın teknik ömrü bitene kadar zaten teknolojisi geçmiş olur. O nedenle cihazın hakkını vermek en iyisi.

Cihazı nem'den koruyun, yaz sıcağında güneşin altında bırakmayın (ben bıraktım güzel olmuyor) kafi
  • velhasilkelam  (17.01.19 11:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.