[]

gece kahvaltısı

eskiden gece kahvaltısı diye bir şey vardı. saat 22-23 olsa da biri çay koyar, sahanda yumurta yapar, zeytin, peynir, domates ve çeşitli kahvaltılıklarla pratik bir sofra kurardı. şimdi hiç görmüyor ya da duymuyorum. kilo alma kaygısıyla ya da midem ekşir diye şikayet edebilirler, yemek sipariş edebilirler alternatif olarak ama eskiden de aynı ihtimaller vardı.

neden bitti bu olay? hatta bazen tv’de güzel film olurdu. yanında çok güzel giderdi.


 
Bende hala var. Ben gece kahvaltisini iptal etsem midem kufur eder.


  • stavro  (16.01.19 21:37:28) 
Ben de yaparım. O saatlerde çok acıkıyorum.


  • purrty ploop  (16.01.19 21:39:17) 
biz konyada ona yat geber ekmeği diyoruz :)
şimdi insanlar büyükşehirde zaten 6 da çıksa 7de evde oluyor 8de anca yemek yiyor çay meyve filan yapsa zaten 9 oluyor, e 11de uyumuş oluyor çünkü sabah 6.30da kalkıyor, kendi işe 8de başlasa bile/çocuğu hazırlıyor, eşini bırakıyor vb. ondan olabilir?
öğrenci evlerinde filan vardır hala
  • niye ama  (16.01.19 21:40:22) 
duygulandım şu anda sadfdg ufakken kuzunlerle bir araya geldiğimizde bazen gece 1-2 gibi yapıyorduk onu :D tabi o yaşta bir çocuk için muhteşem inanılmaz bir olaydı, bilmiyorum ya da sadece ben çok büyütüyordum ama vardı böyle bir şey. her zaman olmazdı da böyle arada bir olurdu.

bir de öğrenciyken gece boyozu çıkardı fırında 1 gibi. onun tadı da başka olurdu, bilmiyorum belki vardır hala.
  • not sure if serious  (16.01.19 22:05:32) 
niye ama'nın dediğini yazmaya gelmiştim skjhdsf "yat geber yemeği"

neden bitti bu olay? bunu sık sık yapanlar 45'in üstünü göremez oldu da ondan.
biz amcamdan sonra korktuk bıraktık.
  • windows95  (17.01.19 00:47:58) 
Annemlere gidince hala yapıyoruz onlar devam ediyorlar aynen dediğin gibi :) biz evde kahvaltı bile yapmıyoruz bazen


  • monkey  (17.01.19 04:16:38) 
Sen neden yapmıyorsun? Kültür deneyimlenip nesillere aktarılarak varlığını sürdürür. Yapn kitleye göre de kalıcılığı artar ve bir kimliğe, gruba ya da etnisiteye ait olur.

Neden yapılmıyor? Çünkü sen yapmıyorsun. Yapanların olmasını ummak dışında başka bir seçenek yok.

Bir de insanlar beslenme konusunda eskiye nazaran hem daha bilinçli hem de bir yandan kafaları karışık. Bunun da sebebi internet ve diğer medyaların her eve daha rahat giriyor olması. Biri o zararlı diyor, diğeri bu zararlı. E hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenmeden götü göbeği yağ bağlamış birey de dur aç kalayım ki tatlı gömeyim diyip sağlıksızlık döngüsünü çalıştırıyor. Zaten çoğu şey topraktan kirli ve kimyasal bulaşmış durumda. E bir de içindekiler kısmının sadece itraf edileni bile nükleer formülü gibi.
  • reyals  (17.01.19 08:59:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.